Nikolina Ristović: 'Hrvatski muškarci djeluju kastrirano'

Iskreno rekla što misli

Instagram

Televizijska voditeljica Nikolina Ristović, nekada Pišek, prije nekoliko je godina zagrebačku adresu zamijenila onom beogradskom, gdje je do pandemije živjela sa suprugom, povjesničarom umjetnosti Vidojem Ristovićem i njihovom petogodišnjom kćerkom Unom Sofijom. No, vrijeme pandemije Nikolina je provela u Zagrebu s Unom i starijom kćerkom Hanom, dok je Vidoje 'zaglavio' u susjednoj metropoli. Kako su preživjeli to razdoblje, ali i potres koji je pogodio Zagreb, kakve je sve drame proživjela, ali i koje su razlike između muškaraca u Hrvatskoj i Srbiji, ova je 43-godišnjakinja otkrila za srpski Kurir.

 Nedavno se, naime, na društvenim mrežama Nikolina pohvalila fotografijama iz Splita, a sada je otkrila i kako je to njezino prvo putovanje nakon pandemije koja se, srećom, polako povlači.

Napravio je taktičku grešku koja ga je sada koštala

 'To je bilo prvo putovanje nakon pandemije i svega što nam se dogodilo. U Srbiji još nisam bila nakon karantene, a suprug je 'zaglavio' u Beogradu, tako da smo cijelo vrijeme bili razdvojeni. Razmišljam o tome da sljedećeg tjedna dođem do Beograda s obzirom na to da je za Hrvate granica otvorena. On još ne može ući. Nije prijavio boravište u Zagrebu. Napravio je taktičku grešku koja ga je sada koštala', ispričala je voditeljica za navedeni medij te otkrila kako je psihički podnijela sve što se događalo u posljednjih nekoliko mjeseci.

 'Bilo je poprilično teško, s obzirom na to da nas je dva tjedna nakon karantene zadesio poprilično jak potres. Zagrebu je to teže palo nego korona.

Traumatično, ali - preživjelo se

 Grad nam se dramatično promijenio 'preko noći', kao i način na koji živimo', rekla je Nikolina pa nastavila: 'Una i ja smo bile same u trenutku potresa. Moji roditelji žive na drugoj adresi, a ja u starom dijelu grada koji je najviše nastradao. Majka je od straha doživjela napadaj epilepsije, tako da smo se i zbog toga preplašili. Meni se potkrovlje urušilo i palo na automobil. Starija kći Hana se u tom trenutku vratila iz Edinburgha i imala je propisanu izolaciju, zbog čega smo za nju iznajmili stan. Kako je i ona bila u centru grada, i njezin je stan uništen, pa je prešla kod nas. Zatim smo svi bili u izolaciji. Traumatično, ali - preživjelo se', otkrila je Nikolina, a zatim prešla na vedrije teme. Progovorila je, naime, o razlikama između naših i žena iz Srbije.

'Dalmatinke su mediteranski neopterećene, glasne i verbalno i u modnom izričaju. Vole 'vrištati' bojama, dekolteima i mini suknjama. Imaju što pokazati i toga se ne srame. 

Ponekad ta ultimativna golišavost izgleda kao razmjena dobara - ja tebi nudim ovo, a ti meni?

  Zagrepčanke to mnogo rjeđe prakticiraju. Tamo se rijetko preko dana viđa visoka potpetica, sve je decentnije i odmjerenije, njeguju zapadnoeuropski 'štih'. Razlika između Hrvatica i Srpkinja je ono čemu Hrvati najviše aplaudiraju: ne srame se pokazati svoju ženstvenost, kod njih je sve 'na izvol'te'. Možda to pokazuje nesigurnost i podređenost, a možda i ne. Ponekad ta ultimativna golišavost izgleda kao razmjena dobara - ja tebi nudim ovo, a ti meni? Možda griješim. Ali neki vid porno-mainstreama je sveprisutan, kako u pop kulturi, tako i na ulici. Da Srpkinje imaju što pokazati - nema debate. Da su zgodne - jesu. Da Hrvati sline za njima - sline', rekla je iskreno, a 'bez dlake na jeziku' osvrnula se i na 'jači spol'.

''Više komplimenata dobijem u Beogradu nego u Zagrebu. Hrvatice su dosta kritične prema hrvatskim muškarcima, koji djeluju kastrirano. Boje se prići ženama, valjda se boje odbijanja.

Srbi sa svojom muškosti nemaju problem

  Ne znam u čemu je problem. Srbi sa svojom muškosti nemaju problem, ali znaju biti agresivni više nego što je ugodno', zaključuje Nikolina.