SMRT POTRESLA BRITANSKI DVOR Obitelj se oprašta

Dočekala je duboku starost

Profimedia

Britanski kraljevski dvor jučer je potresla smrt jedne od kraljičinih najdražih pjevačica, 103-godišnje Vere Lynn, koja je preminula u četvrtak ujutro okružena najužim članovima obitelji, prenosi magazin People. Naime, pjevačica koja se, između ostalog, proslavila pjesmama u doba Drugo svjetskog rata, uživala je status jedne od miljenice kako kraljice, tako i ostalih članova obitelji, koji su putem društvenih mreža odali posljednju počast velikoj glazbenici.


'Sjećanje na Damu Veru Lynn', poručili su 71-godišnji princ Charles i godinu dana starija supruga Camilla u objavi na svom Instagram profilu gdje su podijelili nekoliko fotografija legendarne pjevačice. Također, kako prenosi People, iz palače im je potvrđeno i kako će kraljica osobno poslati pismo saučešća obitelji pjevačice čije su pjesme postale simbol otpora Britanaca tijekom Drugog svjetskog rata.

Profimedia 

Inače, koliko je Vera Lynn uživala naklonost 94-godišnje Elizabete II, govori i činjenica da je kraljica u svojim govorima nerijetko znala koristiti i stihove pjesama 'We’ll Meet Again' i 'White Cliffs of Dover' koje su i proslavile preminulu glazbenicu.

Profimedia