Odgovorio na napad glumice koja ga je optužila da je rasist

a

Story

U Americi bijesne prosvjedi na ulicama protiv rasizma, filmski klasici poput 'Prohujalo s vihorom' se više ne prikazuju zbog navodnih rasističkih sadržaja, prosvjednici ruše kipove američkih povijesnih ličnosti za koje se smatra da su bili rasisti, a hollywoodske poznate osobe 'cinkaju' jedne druge i optužuju da su rasisti. Tako je i 48-godišnja glumica Winon Ryder optužila 64-godišnjeg glumca Mela Gibsona da joj je na zabavama tijekom 90-ih dobacivao rasističke uvrede kad je saznao da je židovskog porijekla, javlja nme.com

Story 

 Ne samo to, nego je i njezinom gej prijatelju, tvrdi Winona u intervju za Times, kad je saznao da je homoseksualne orijentacije, Gibson podrugljivo rekao: 'Čekaj malo, je li to znači da ću dobiti AIDS?'.

Redatelj oscarom ovjenčanog 'Bravehearta' i šokantne 'Pasije' odgovorio je na njezin optužbe preko glasnogovornika koji su izdali priopćenje. U njemu stoji: 'Te izjave su 100 posto netočne. Lagala je o tome prije deset godina, kad je razgovarala s novinarima, i laže o tome sada'. Pritom su se referirali na intervju iz 2010. godine koji je Winona dala za GQ, u kojem je prvi put priznala da ju je Gibson vrijeđao te da joj se poslije toga pokušao ispričati.

Story 

 'Lagala je da joj se onda pokušao ispričati. Pokušao je razgovarati s njom prije mnogo godina u vezi njezinih laži, ali ona je odbijala razgovarati', naveli su još glasnogovornici u priopćenju. Glumica im je na to odgovorila: 'Vjerujem u iskupljenje i oprost i nadam se da će Mel Gibson pronaći zdravi način da se riješi svojih demona, ali ja nisam jedan od njih'.