Bivši Dinamovac i supruga: 'Jedva čekamo dolazak bebe'

Junior Fernandes da Silva i njegova supruga Marta potkraj ljeta dobit će prinovu, a zbog koronakrize još ne znaju stiže li njihovu dvogodišnjem sinu Mateu sestrica ili brat

Privatni album

Nogometaš i bivši Dinamovac, 32-godišnji Junior Fernandes da Silva i osam godina mlađa supruga Marta proživljavaju najsretnije dane. Njihova će obitelj potkraj ljeta postati bogatija za još jednog člana, supružnici su proslavili četvrtu godišnjicu braka, a sinčić Mateo proslavio je drugi rođendan.

Vijest o trudnoći početkom ožujka podijelili su s pratiteljima na društvenim mrežama, a Junior je, nakon gola koji je postigao za klub Alanyaspor, simbolično stavio loptu ispod dresa i tako obznanio da u njihovu obitelj stiže prinova. Unatoč trenutačnoj razdvojenosti supružnika i neizvjesnosti zbog koronakrize, lijepa Marta uživa u trećem tromjesečju trudnoće.

- Jako smo uzbuđeni i sretni, jedva čekamo prinovu u našem domu. Veselim se porođaju i nestrpljivo iščekujem taj dan. Moram priznati da mi je ova trudnoća proletjela i prošla brže od prve iako se ne razlikuju previše. Sve je manje‑više jednako. Samo imam veći apetit za voćem i sladoledom - rekla je Marta koja s obitelji trenutačno živi u Turskoj.

Iako je vrlo optimistična i vedra osoba, priznaje da se tijekom trudnoće uplašila opasnosti od zaraze koronavirusom.
- Nije mi bilo svejedno s obzirom na to da sam trudna, ali maksimalno sam se čuvala. Od trećeg mjeseca ne izlazim iz kuće osim ako je nužno. Ne idem ni po kafićima ni po restoranima - kaže majka kojoj izolacija nije teško pala jer je obitelj mogla više vremena provoditi zajedno, što je uz supruga nogometaša rijetkost.

Privatni album 


Najveće iznenađenje čeka ih na dan porođaja kada će konačno otkriti spol bebe. - Imali smo u planu party iznenađenja za spol, kao što smo napravili s Mateom, ali kako je sve stalo zbog virusa, tako je i to. Trenutačno smo u pripremama za uređenje dječje sobice, ali moram priznati da još ništa nije spremno upravo zato što ne znamo spol bebe - kaže Marta i otkriva da su, unatoč tome što ne znaju spol, suzili izbor imena.

- Za ime se još nismo odlučili. Imamo nekoliko favorita ženskih i muških imena. Mislim da ćemo ga izabrati na dan porođaja, kao što smo i s Mateom - kaže mlada mama.
Juniorov sin Benjamin, kojeg je dobio u prijašnjoj vezi, rekao je da bi više volio dobiti brata, a Marta kaže kako Mateo još nije svjestan da više neće biti najmlađi u obitelji. - Ne shvaća da će uskoro dobiti sestru ili brata, ali primjećuje moj trbuh. Ponekad ga zna maziti i ljubiti. Srećom, ne pokazuje znakove ljubomore - ističe Matea.

Privatni album 


Obitelj se veseli što će se konačno ponovno okupiti kada se rodi beba. Naime, Junior je zbog odgođenih utakmica još u Turskoj, a Marta je sa sinom došla u Hrvatsku. Zbog toga nisu zajedno proslavili četvrtu godišnjicu braka, a Junior je zbog posla, baš kao i prošle godine, morao propustiti sinov rođendan. Unatoč tome, čestitao mu ga je putem videopoziva, a Marta se potrudila da Mateu priredi najbolju rođendansku proslavu. Sinu je priredila tematski safari party, a vrt zagrebačkog obiteljskog doma taj je dan bio ukrašen plišanim igračkama egzotičnih životinja, brojnim balonima, raznim slasticama i motivima crtanog lika Mickeyja Mousea kojega Mateo jako voli.
- U proteklih mjesec dana imali smo nekoliko razloga za slavlje. Iako smo trenutačno razdvojeni, mogu reći da živim svoj san i da sam uistinu presretna. Zahvalna sam na svojoj obitelji, što smo svi zdravi i sretni - osvrnula se Marta.
Posljednje dane trudnoće nastoji provesti u što mirnijem okruženju, a na posljednji godišnji odmor prije dolaska prinove otišla je na otok Čiovo.
- Bili smo dva tjedna na moru na mom predivnom Čiovu kod moje obitelji. Bilo nam je jako lijepo. Mateo je baš uživao jer voli more i voziti se brodom. Ipak ima dalmatinskih gena. No zbog pogoršanja epidemiološke situacije otišli smo u Zagreb prije nego što smo planirali. Nadam se da ćemo i nakon porođaja uspjeti otići na more, ali sve ovisi o situaciji u zemlji - rekla je za kraj Marta kojoj želimo brz i lak porođaj.