KRALJICI POZLILO Liječnici princu rekli da ima još 90 dana života

Vijest koja ih je sve potresla

Profimedia

O lošem zdravstvenom stanju britanskog princa Phillipa koji je ove godine ušao u 100. godinu života, nagađa se već godinama, a prije nekoliko mjeseci na društvenim se mrežama čak pojavila i dezinformacija koja je govorila kako je princ preminuo, ali je ista iz palače ubrzo i opovrgnuta. Međutim, prema pisanju magazina Globe, prava se drama na dvoru odvila prije dvije godine kada su liječnici princu prognozirali još svega 90 dana života zbog čega je i samoj kraljici Elizabeti II. tada pozlilo.

Profimedia 


Naime, prema riječima neimenovanog izvora, tada 97-godišnjaku, liječnici su dijagnosticirali rak zbog čega su mu predviđali još samo devedesetak dana života. Iako je s vojvodom od Edinburgha u braku preko 70 godina, ta je vijest jako uzrujala 94-godišnju kraljicu koja je smatrala kako joj treba još vremena sa suprugom.

Profimedia 


Također, svoja je pisanja Globe tada opravdavao i činjenicom da se princ te godine odlučio i povući s kraljevskih dužnosti. 'Princ ne želi da ga njegova suprug ili javnost gledaju u tako lošem stanju u posljednjim danima života', rekao je tada izvor za spomenuti medij. Međutim, unatoč navodima, princ je prije mjesec dana proslavio svoj 99. rođendan, a tim povodom na službenom je Instagram profilu objavljena i njegova fotografija na kojoj pozira u društvu kraljice.