Poplava u Zagrebu nije zaobišla ni domaće zvijezde

Drama u glavnom gradu

Instagram

Pandemija koronavirusa, potres pa sada i poplava. Zagreb je noćas postao meta još jedne katastrofe - poplavljen je velik dio grada. Unatoč tome što je DHMZ ranije upozorio na grmljavinsko nevrijeme koje je predstavio kao izuzetno opasno, poplavljeni gradovi diljem Hrvatske iznenadili su mnoge. Među takvima bile su i pjevačica Lana Jurčević i producentica i aktivistica Jelena Veljača, koje su u kasnim satima prolazile zagrebačkim ulicama.

Instagram 

'Ne znam što se događa. Prvo potres, sad poplave. Jadni ljudi, jadni dućani u centru grada... Mi sad idemo u naš prostor gdje su sve kutije, proizvodi, skladište... Sve živo', objasnila je Lana pa snimila kadrove Zagreba pod vodom na putu do tamo. Prije toga je pokazala kolika joj se količina vode skupila na balkonu. 

Kako je napisala na Instagramu, Jelena Veljača je tijekom nevremena bila vani. Objavila je fotografiju na kojoj nosi vrećice na štiklama. 'Bile smo vani jučer. It’s ok, i gore smo izbore preživjele', našalila se i dodala hashtag #potop2020. Otkrila je da je bila s producenticom Ivom Grahor. U komentarima je opisala situaciju pa tako otkrila kako se dno 'rijeke' na Ilici uopće nije vidjelo. 

Inače, jako nevrijeme je Zagreb i zapadnu Hrvatsku pogodilo sinoć oko 21 sat. Potopljeno je više ulica, među kojima Ilica i Miramarska, Branimirova i Strojarska, ali i Britanski trg i Importanne centar. Brojni automobili ostali su zarobljeni pod vodom, poplavljeni su podrumi, obiteljske kuće, trgovine, kafići, zbog čega vatrogasna služba radi 'punom parom' još od sinoć.