Jelena Veljača o posebnoj lokaciji i s kime ju voli posjetiti

Svake godine vraća se u isto mjesto

Instagram

Domaća scenaristica, aktivistica i glumica Jelena Veljača vrlo rado svoje mišljenje voli podijeliti u javnosti. Nedavno se na društvenim mrežama pohvalila da uživa na Visu, a ovih dana ljetuje na otoku Zlarinu. Za Story.hr ispričala je zašto je emotivno vezana uz to mjesto, te s kim dijeli ljubav svakoga ljeta. 

Simpatična 39-godišnjakinja koja se često javno bori za ženska prava ovih dana ljetuje na otoku Zlarinu. Na Instagramu je objavila par fotografija na kojima su slike s otoka popračene emotivnim opisi. Otkrila nam je kako je mjesto zavoljela odmah nakon što ga je upoznala dok je bila trudna sa sadašnjom četverogodišnjom kćerkicom Lenom. 

Bila je to ljubav na prvi pogled jer od tada svake godine ponovno posjećuje otok, ako ne s mezimicom Lenom onda s prijateljima ili širom obitelji. 'Na Zlarinu sam upoznala i sada jednu od svojih najboljih prijateljica, Unu Zečević Šeparović, koja je i odvjetnica i članica inicijative 'Spasi me', a djeca nam odrastaju zajedno', nadodala je spominjući i prijateljstvo koje ju veže uz tu lokaciju. 

Osim na Zlarinu donedavno je boravila u društvu svojih najboljih prijatelja, a trenutke uživanja u hrani i smijanja 'do suza' rado je podijelila s obožavateljima na društvenim mrežama. Osim u društvu 35-godišnjeg glumca Slavka Sobina, vrijeme voli provoditi i uz 36-godišnjeg Splićanina, pjevača Luku Nižetića. No, iako uživa na predivnim lokacijama Jadranske obale, ne poriče da voli inozemstvo i egzotične lokacije o kojima se trenutno trudi ne razmišljati: 'Iako sam uvijek mnogo putovala, cijeli svijet je zajedno u novonastaloj specifićnoj situaciji pa ne mislim da je cmizdrenje oko egzotičnih destinacija sada prikladno'.

Trenutno je fokusirana isključivo na domaće destinacije, ali poslovno će uskoro morati posjetiti i Berlin. Nije joj svejedno, kako i sama kaže, te će i prije i nakon putovanja samoinicijativno napraviti test na Covid-19. Unatoč tome što voli putovati ne osjeća se nimalo zakinuto jer sve uspijeva kompenzirati prirodnim ljepotama naše zemlje. 

Podsjetimo, Jelena Veljača je uz svoju filmsku karijeru, mnogima poznata i kao aktivistica za ženska prava. S obzirom na to da je već mnogo puta reagirala na različite situacije u kojima su žene bile ugrožene, ne čudi da se nedavno javila i nakon emisije 'Dobro jutro, Hrvatska' gdje je voditelj Davor Meštrović izrekao rečenicu 'Uživajmo u Mijinim hlačicama' najavljujući spot 17-godišnje Mije Negovetić. Izričito se protivi seksističkim komentarima u kojoj god da se dobi žena spominje, a posebno je osjetlijva na situacije s maloljetnim osobama.