Tajna koju je princeza Diana svim silama željela sakriti

Bojala se

Profimedia

Veza pokojne princeze Diane sa sinom milijardera, Dodijem Al-Fayedom, zbog koje joj se raspao brak s princom Charlesom, postala je glavna tema nagađanja svjetskih medija u mjesecima koji su prethodili Dianinoj tragičnoj smrti u automobilskoj nesreći u Parizu. Stručnjakinja za kraljevsku obitelj Ingrid Seward prisjetila se susreta s Dianom, prilikom kojeg se osvjedočila koliko je princeza očajnički nastojala sakriti svoju vezu jer se bojala da će ona 'puknuti' ako javnost sazna, piše express.co.uk.

Profimedia 

Svega šest tjedana prije smrti, Diana je pozvala Ingrid u Kensingtonsku palaču zato što joj se nije svidio članak koji je napisala o njoj za novine Daily Mail.

'Nazvala me njezina tajnica i rekla mi kako Diana želi da nas dvije prijateljski proćavrljamo.

Priznala je kako je zadovoljna što prekida veze s kraljevskom obitelji

 Došla sam i imale smo dugačak razgovor o onome što sam napisala u članku, kako se u palaču dovezao automobil koji je u prtljažniku ispod pokrivača skrivao mušku osobu, koja je navjerojatnije bila Dianin ljubavnik', prisjetila se stručnjakinja i kazala kako se Diana 'jako bojala' da javnost to ne sazna i uništi njezinu vezu.

Profimedia 

'Princeza je bila uvjerena kako ja znam zasigurno da je riječ o Fayedu, u što ja zapravo nisam bila sigurna. Zapravo je to bio jako pametan potez Diane, što me pozvala da sazna koliko ja znam o tome. Pritom je bila ljubazna prema meni i puno smo se smijale, iako je ona znala biti po deset različitih osoba u jednom danu. Razgovarale smo i o njezinom humanitarnom radu te mi je priznala kako je zadovoljna što joj život ide u novom smjeru, i što prekida svoje veze s kraljevskom obitelji', rekla je.

Story 

Podsjetimo, Diana i Dodi Al-Fayed postali su ljubavnici u srpnju 1997., a prije toga Diana je bila u dvogodišnjoj vezi s britansko-pakistanskim kardiokirurgom Hasnat Khanom, u vrijeme kad se razvodila od kraljičinog sina, princa Charlesa.