Novo lice RTL-a: 'Ne bih rekla da je prisutan strah, više poštovanje'

Prelazak na novo radno mjesto veliki je izazov

RTL

Prije nešto više od tjedan dana, RTL televiziji se pridružila Damjana Ćurkov, nekadašnje poznato lice Nove TV. Otkako je diplomirala na Geofizičkom odsjeku PMF-a u Zagrebu, imala je želju raditi upravo ovak posao. S obzirom na to da je promjena radnog vremena pravi izazov, Damjana ga je objeručke prihvatila i veseli se svemu što joj budućnost donosi. Za Story.hr je ispričala kako je uopće došlo do transfera, ali i kako se osjeća, s obzirom na to da ipak mora opravdati povjerenje 'novih' gledatelja i kolega. 

Instagram 

Kako ste se snašli na novom radnom mjestu?

Jako sam zadovoljna, i poslom i kolegama. Svi su jako susretljivi i pažljivi, samim tim je prelazak u novi tim bio lagan i ugodan.

Možete li nam reći kako je uopće došlo do tog transfera? Kako ste došli do odluke da želite promjenu?

U principu sve je proteklo prilično jednostavno. Dobila sam poziv na razgovor koji je protekao u zaista ugodnoj atmosferi i imala sam osjećaj da je to to.

Je li prisutna doza straha, s obzirom na to da morate opravdati povjerenje gledatelja?

Ne bih rekla da je prisutan strah, više poštovanje prema poslu i gledateljima. Od prvog dana ovom poslu pristupam ozbiljno i odgovorno te se trudim gledateljima prenijeti sve bitne informacije. Nadam se da su gledatelji zadovoljni mojim radom i prognozom i da će tako biti i ubuduće.

Od kud ljubav prema meteorologiji?

Ljubav prema meteorologiji se postupno razvila, nisam kao mala vikala da želim biti meteorolog. Rano sam zavoljela matematiku, a i fiziku te sam već u osnovnoj školi znala da se želim baviti nečim što će imati veze s obje znanosti. Naknadno sam otkrila da se meteorologija zasniva na oboje i odlučila se da je to idealan spoj onoga što želim raditi. Izazovno je jer uz sve dostupne modele i materijale priroda i dalje igra glavnu ulogu.

Instagram 

Što su na ovu promjenu rekli Vaši bližnji; obitelj i prijatelji?

Zadovoljni su, znaju da odluke donosim pažljivo te me podržavaju u svemu. Za sada ne žalim ni ja, ni oni, a vjerujem da će tako i ostati.

Što ste kao djevojčica govorili da želite postati?

Ne znam, mislim da je ovo pitanje za moje roditelje.

I sami ste rekli da volite izazove. Uz ove poslovne, postoje li neki izazovi koji su Vam obilježili život na bilo koji način?

Mislim da je preseljenje u Zagreb jedan od tih izazova. Odluka da želim ići studirati u Zagreb bila je jednostavna, ali u tom trenutku nisam znala što to sve nosi. Susret s realnošću dogodio se prve večeri u studentskoj sobici na „Savi“ – tada sam shvatila da je to to, da nema više mame i tate u blizini da riješe sve probleme i da sam sada odgovorna sama za sebe i svoje odluke. Drago mi je da sam se odlučila na taj potez, samostalan život u Zagrebu i odvajanje od sigurnosti obiteljskog doma, koliko god su ponekad bili izazovni, donijeli su mi brže odrastanje i samostalnost koju bi teško stekla da sam ostala u Kaštelima.

Instagram