BIZARNA FOBIJA Oprah Winfrey godinama se borila s neobičnim strahom

Nije jedina koja se ovoga boji

Profimedia

Većina ljudi tijekom života suočava se s određenom vrstom fobije. Bilo da je riječ o situacijama, predmetima ili pak pojavama, trajni strah zbog kojeg osjećamo nelagodu, nažalost nije neuobičajena pojava. Pored onih najčešćih strahova od visine, dubine i malog prostora, postoje i neke ne toliko uobičajene fobije za koje će neki reći i da su bizarne. Upravo se s jednom takvom dugo godina borila jedna od najpoznatijih televizijskih voditeljica, 66-godišnja Oprah Winfrey.

Profimedia 


Globofobija - službeni je naziv za veliki strah od balona koji je godinama mučio i legendarnu voditeljicu. Iako pomalo neobična, ova vrsta fobije je sve prisutnija, a može se manifestirati u dva oblika; srah od samog balona i strah od zvuka koji nastaje prilikom pucanja balona. Potonji je onaj koji je godinama stvarao problem za Oprah jer, kako je otkrila u jednom od razgovora, jako ju je podsjećao na zvuk pištolja.

Profimedia 


Međutim, 66-godišnjakinja je, nakon mnogo godina, odlučila konačno se suočiti sa svojim strahom i uspješno ga riješiti. Kako je svojedobno ispričala u razgovoru za E! News, u sklopu rođendanskog iznenađenja koje joj je ekipa sa seta pripremila jedne godine, Oprah je bila prisiljena proći kroz studio koji je bio napunjen balonima.

Story 


Iako joj u tom trenutku nije bilo nimalo jednostavno, voditeljica je objasnila kako se natjerala proći kroz studio pun balona jer je u životu ponekad bitno preživjeti neke stvari kako bi se u konačnici oslobodilo straha od istih. Premda je sa snimanjem istoimene emisije koja ju je proslavila, završila 2011. godine nakon punih 25 godina emitiranja, priču o pobjedi nad vlastitom fobijom Oprah nerijetko dijeli s obožavateljima prilikom motivacijskih govora kako bi ih potaknula na isto.