Ne morate biti vrhunski kuhar da biste napravili savršene domaće kašice koje će vaša dječica obožavati. Prije uvođenja dohrane, kažu pedijatri, važno je da beba može sama sjediti uspravno i držati glavicu. Pravo je to vrijeme za pripremu domaćih delicija svojim mališanima, a recept za finu kašicu s nama je podijelila domaća glumica, 29-godišnja Sementa Rajhard koja je sredinom travnja postala mama malene Stelle koju je dobila u vezi s dugogodišnjim partnerom, građevinskim poduzetnikom Vanjom Brundulom.
Ona je konkretna djevojčica
‘Stellica je počela sa povrtnim kašicama. Kuhamo tikvicu, batat i cvjetaču ili jabuku s rižinim pahuljicama ,bez glutena za sada, jer ima pet mjeseci. Više voli povrtnu kašicu u koju smo neki dan dodali i piletinu i maslinovoulje. Ona je konkretna djevojčica’, priča nam Sementa pa nastavlja: ‘Imamo domaće povrće koje uzgaja naša obitelkj što me jako veseli. Uskoro će Stella imati šest mjeseci i super je što smo kašice počeli papati s četiri i pol mjeseci (kako nam je pedijatrica savjetovala), a onda uvodimo i žitarice kao večernji obrok. Smatram da je raznolikost u prehrani bebica iznimno važna i bitna, no treba, naravno slušati savjete pedijatra i nutricionista kako bi beba bila najsigurnija. Svaki dan nam je izazov s kašicama, stoga savjetujem mamama da se naoružaju strpljenjem i sve prihvate kao jednu veliku zabavnu igru hranjenja’, iskreno će ova simpatična umjetnica koja je s našim čitateljicama podijelila recept za omiljenu kašicu njezine kćerkice.
'U kuhalo ili u zdjelicu s vodom kuham povrće i piletinu 20 minuta, vodu ostavim u maloj količini jer je bitna jako, nakon toga ulijem kap maslinovog ulja, ne blendam previše kako bi Stella stekla naviku gutanja komadića', govori Sementa koja ne skriva koliku je je majčinska uloga upotpunila te dala novi smisao životu. 'Osjećaj je kao da sam cijeli život čekala baš sve ovo, zaista. Ništa više nije toliko bitno, što je smiješno kad o tome počnem razmišljati', zaključila je.