VEČERA ZA PET NA SELU Upoznajte ovotjedne kandidate iz Međimurja i Zagorja

Neki su već kuhali na televiziji, drugi ne vole gluten. Bit će to zanimljivi kulinarski okršaj.

RTL

U novom tjednu 'Večere za 5 na selu' posjetit ćemo dvije velike regije - kuhat će se, družiti i veseliti u Međimurju i Hrvatskom zagorju. No neće svi od njih ponuditi isključivo tradicionalnu kuhinju njihovih krajeva. Neki od njih vole eksperimentirati s egzotičnim jelima, drugi izbjegavaju gluten, a jednu kandidatkinju već smo prije upoznali u showu 'Tri, dva, jedan . kuhaj!'.

SONJA LONČARIĆ (33), PRAPORČAN

Sonja Lončarić ima 33 godine, dolazi iz mjesta Praporčan pokraj Čakovca i radi kao ravnateljica doma za starije i nemoćne osobe. Za sebe kaže da je pozitivna i vedra osoba, koja voli zabavu i druženje pa je to i jedan od razloga što se prijavila u show. Premda puno radi, uvijek nađe vremena za svoj omiljeni hobi - pečenje kolača, najčešće kuha tjestenine i međimursku gibanicu, a preferira mediteransku kuhinju.

RTL 

KARMEN ČEHOK (32), NOVAKOVEC

Karmen dolazi iz mjesta Novakovec kod Čakovca, ima 32 godine i gledatelji je pamte kao vedru i nasmijanu osobu iz kulinarskog showa „Tri, dva, jedan - kuhaj!“. Odmalena voli kuhati, prava je profesionalka kad je riječ o tradicionalnoj kuhinji, a priznaje kako u posljednje vrijeme voli i kineske delicije. U slobodno vrijeme izrađuje rode od stiropora, okvire i knjige za uspomenu, narukvice prijateljstva, adventske aranžmane i mnoge druge stvari.

RTL 

ANTUN RAŠIĆ (60), VARAŽDIN

Antun Rašić je 60-godišnji umirovljenik iz Varaždina, koji u slobodno vrijeme voli ići u ribolov, svira gitaru, vozi se na motociklu i bere gljive. Već je sudjelovao u nekim kulinarskim emisijama, rado piše i dijeli recepte i uvijek iznova voli dokazivati svoje vještine u kuhinji. Priznaje da ne voli kritike, provokacije i dodatne komentare drugih oko sebe dok kuha. Također, ovisan je o uzbuđenju, dinamici, izvrsno radi pod pritiskom i za sebe kaže da je stručnjak za tradicionalnu hranu.

RTL 

NIKOLINA FLEGARIČ (47), VARAŽDIN

Nikolina ima 47 godina, dolazi iz Varaždina, po zanimanju je inženjerka tekstila, no trenutno vodi trgovinu zdrave prehrane. U show se prijavila zato što želi promovirati bezgletunsku prehranu i zdrav život, a voli i isprobavati nove stvari te kušati ukusna jela. U slobodno vrijeme radi u vrtu, eksperimentira s raznim jelima i izrađuje himalajske svjetiljke, a preferira kombinaciju tradicionalne i moderne kuhinje.

RTL 

GORDANA KUŠAR (45), DONJI KNEGINEC

Gordana je 45-godišnja slastičarka koja dolazi iz naselja Donji Kneginec kod Varaždina. Za sebe kaže da je vesela i optimistična osoba bez obzira na to što joj život nije jednostavan. Naime, njezin sin je alergičan na gluten pa je svoj jelovnik prilagodila prehrani i želi promovirati takvu vrstu prehrane. Kad dane ne provodi na poslu, frizerka je, košarkašica i članica udruge u kojoj se zalaže za prava osoba s invaliditetom. Obično kuha variva i mesna jela, a preferira tradicionalnu zagorsku kuhinju.

RTL 

 Show 'Večera za 5 na selu' pratite od ponedjeljka do petka u 20 sati na RTL-u.