Strogo pravilo koje samo princ George i princeza Charlotte smiju kršiti

Ipak nisu 'obični smrtnici'

Profimedia

Kada sedmogodišnji princ George i godinu dana mlađa princeza Charlotte prođu kroz vrata škole koju skupa pohađaju, za njih vrijede ista školska pravila kao i za ostalu djecu 'običnih smrtnika'. Međutim, za djecu 38-godišnjeg princa Williama i 38-godišnje Kate Middleton uvijek će se naći iznimka od pravila, u ovom slučaju strogog pravila koje je škola Thomas's Battersea uvela zbog pandemije koronavirusa, piše Vanity Fair.

Profimedia 

Naime, kako bi spriječila širenje virusa škola je uvela pravilo da roditelji moraju ostaviti

Vjerojatno je to zbog toga što s vojvodama od Cambridgea dolaze i njihovi zaštitari

djecu ispred glavnog ulaza i da ne smiju ulaziti u dvorište škole ili u sami objekt. Budući da William i Kate osobno svaki dan dolaze po Georgea i Charlotte nakon škole, uprava je iznimno zbog njih 'zažmirila na oko' i dopustila im da automobilom uđu u dvorište i pokupe djecu, tvrdi stručnjakinja za kraljevsku obitelj Katie Nicholl, a to joj je potvrdilo i nekoliko roditelja djece koja pohađaju nastavu s princom Georgeom i princezom Charlotte.

Profimedia 

 'Vjerojatno je to zbog toga što s vojvodama od Cambridgea dolaze i njihovi zaštitari koji ih uvijek prate', pojasnila je Katie i naglasila kako je to ipak jedino školsko pravilo koje kraljevska obitelj krši. George i Charlotte inače sudjeluju u svim aktivnostima kao i ostali učenici i često se igraju s njima, a nitko od učenika nije ih dužan oslovljavati s njihovim kraljevskim titulama. Zapravo, tvrdi stručnjakinja, George i Charlotte su oduševljeni što su se vratili među vršnjake u školske klupe, nakon što su mjesecima bili doma s roditeljima zbog lockdowna. Prema riječima roditelja drugih učenika, George je jako popularan u školi i ima puno prijatelja, a William i Kate uvijek su ljubazni kad se susretnu s drugim roditeljima i nerijetko znaju zastati i popričati s njima.