SLUČAJ PRINCEZE DIANE IMA NASTAVAK Nestao još jedan dokaz

Isplivali novi detalji

Iako je preminula 1997. godine, o britanskoj princezi Diani i dalje se govori. U posljednje vrijeme to je ipak nešto češće jer sve češće izlaze dokumentarci i filmovi inspirirani njezinim životom. Dok se Netflixovo djelo još čeka, dokumentarni film Diana: The Truth Behind the Interview otkriva detalje o njezinom najpoznatijem BBC intervju ikada - koji je otkrio dugoočekivane detalje odnosa između princeze i princa Charlesa.

Profimedia 

Dvije godine prije svoje smrti, Diana je odlučila sjesti i BBC-u ispričati pravu istinu. 'U tom nas je braku bilo troje, bila je gužva', poznata je rečenica koju je rekla novinaru Martinu Bashiru. Danas se, što je 25 godina poslije poznatog intervjua, u spomenutom dokumentarcu tvrdi kako je Diana bila prisiljena odraditi taj intervju.

Britanski mediji ističu kako je Martin tada bio uistinu nepoznat novinar, a sada se u filmu spominje i njegovo krivotvorenje bankovnih izvoda. Točnije, spominju se i istražuju tvrdnje da je stvorio lažne dokumente zbog kojih je izgledalo da je bivši član Dianinog tima bio plaćen kako bi otkrivao detalje s dvora.

BBC je ove tvrdnje istraživao još u to vrijeme kada su se prvi put pojavile spomenute optužbe. S obzirom na to da je Diana tada još bila živa, potpisala je i izjavila da nije prisiljena na intervju, kako bi se odbacile sve spomenute sumnje. To pismo princeze Diane je ubrzo nestalo, zbog čega danas nitko ne zna što je zapravo istina.

Profimedia 

'BBC-jevi interni podaci iz tog vremena kažu da je princeza pismeno potvrdila da ti dokumenti nisu igrali nikakvu ulogu u njezinoj odluci davanja intervjua', rekao je BBC u nedavnoj izjavi za Telegraph. 'BBC više ne posjeduje fizičku kopiju ove bilješke. Ali njegovo je postojanje dokumentirano u evidenciji, a uprava ju je tada vidjela', riječi su kojima opisuju nestanak pisma. 

Story 

Podsjetimo, u tom je intervjuu Diana govorila o krahu braka s princom Charlesom, koji je u to vrijeme bio s Camillom. Iako su bili ljubavnici cijelo vrijeme dok je Charles bio u braku, afera je postala medijska senzacija tek kada je Diana o svemu progovorila. Upravo je to razlog zašto je Camilla i dalje jedna od najomraženijih članova kraljevske obitelji. Mnogi se obožavatelji i dalje ne mogu pomiriti s činjenicom da je Diana preminula nesretna zbog svega što joj se tada događalo u obitelji.