Princ Harry je oduvijek tretiran lošije od starijeg brata

Kruna ne pita

Profimedia

Već i ptice na grani znaju da je odnos princa Williama i princa Harryja na klimavim nogama. Iako se već dvije godine piše o tome kako je između njih nastao problem kada je Harry oženio Meghan, sada su se javile nove tvrdnje. Naime, kraljevski biograf Robert Lacey je u posljednjem intervjuu u podcastu Pod Save the Queen istaknuo kako je Harry oduvijek lošije tretiran od starijeg brata. Jedan od razloga, kako govori, je činjenica da je William prije u redu za krunu.

'Tijekom djetinjstva, oboje su dobivali istu količinu pažnje, ali kako je vrijeme prolazilo, tako je Harry sve više stavljan sa strane', rekao je bez dlake na jeziku Robert. Kako bi najbolje opisao odnose unutar kraljevske obitelji, rekao je kako su se prema Harryju ponašali kao prema nekom 'rezervnom igraču'. Sve je to krenulo nakon što su prinčevi već malo porasli i kada je bilo jasno kakva ih kraljevska sudbina očekuje. Ako je suditi prema tome, ovoj je obitelji važnije nasljedstvo i kruna, nego li zdravi obiteljski odnosi. 

'Rekao bih da su ostali članovi prema Williamu bili ljubazniji, ali mislim da je to jednostavno prokletstvo kraljevskog dua. Harryja je nažalost stigla sudbina princeze Margaret ili princa Andrewa', opisao je u spomenutom razgovoru. Narušeni odnos sinova princeze Diane zorno se vidio po tome što Harry i Meghan nisu krajem kolovoza došli na zajedničko ljetovanje čitave kraljevske obitelji u Sandringhamu, a mediji šuškaju i kako je vrlo vjerojatno da će Harry i Meghan odbiti poziv da provedu božićne blagdane s kraljevskom obitelji na dvoru.