SMRT U KRALJEVSKOJ OBITELJI Kraljica obavijena tugom

Jako će joj nedostajati

Profimedia

Britanska kraljica Elizabeta zasigurno će 2020. godinu smatrati jednom od najgorih tijekom njezine vladavine koja traje punih 68 godina. Osim što su princ Harry i Megah Markle okrenuli leđa kraljevskoj obitelji i pobjegli s dvora u SAD-e, i što se pojavila pandemija koronavirusa, 94-godišnju monarhinju su pogodile i smrti nekoliko članova kraljevske obitelji, a najnovija u nizu je kraljičina rođakinja, Lady Elizabeth Sharkeley, koja je preminula u 79. godini, javlja New Idea. Kraljici Elizabeti jako će nedostajati jer su si bile bliske, a Lady Elizabeth joj je bila i od velike pomoći jer je za kraljicu organizirala razne evente.

Profimedia 

Lady Elizabeth preminula je prirodnom smrću u svom domu, okružena obitelji, a bila je poznata kao planerica mnogih raskošnih eventa i zabava za kraljevsku obitelj. Tijekom 1960-ih osnovala je firmu 'Party Planners' i otada je priredila nezaboravne zabave, poput one za kraljičin 80. rođendan, a organizirala je i vjenčanje pjevača Stinga i njegove supruge Trudie Styler, kao i proslavu 70. rođendana bivše britanske premijerke Margaret Thatcher. Tužna vijest o njezinoj smrti kraljici je stigla nakon što je u rujnu saznala da je preminuo njezin prijatelj kojeg je, kako je kazala, duboko cijenila, Šeik Sabah Al Ahmad.

Profimedia 

 Kraljičini planovi o okupljanju kraljevske obitelji tijekom božićnih praznika smrću rođakinje još su više dovedeni u pitanje, a pogotovo zbog mjera koje se uvode zbog drugog vala pandemije. Navodno je trenutno u dvoru na snazi tzv. pravilo šestorice, koje određuje kako kraljica ne smije biti istovremeno u sobi s više od pet osoba, šestero uključujući i nju. To na njezinu veliku žalost znači da božićne praznike neće moći provesti sa svojom djecom i njihovim kompletnim obiteljima u isto vrijeme.