Presudni trenutak koji je označio raskol među Williamom i Harryjem

Tad je sve počelo

Profimedia

Odnos dvojice braće i ujedno najpoznatijih prinčeva, 38-godišnjeg Williama i tri godine mlađeg Harryja, jedan je od onih koji već godinama intrigira kako javnost tako i medije. Posebno je došao u središte pažnje kada je Harry prije dvije godine odlučio oženiti američku glumicu Meghan Markle, što se navodno nikako nije sviđalo ostatku obitelji, a zasigurno je kulminirao početkom ove godine kada su mlađi princ i supruga odlučili napustiti Veliku Britaniju i sreću s jednogodišnjim sinčićem Archiejem potražiti u Americi. I prema se čini kako je dolazak bivše američke glumice u potpunosti razdvojio dvojicu braće, magazin New Idea piše kako je raskol među prinčevima započeo još u ranom djetinjstvu.

Profimedia 


Naime, prema riječima nekadašnjeg tjelohranitelja tragično preminule princeze Diane, Kena Wharfea, koji je imao priliku Williama i Harryja upoznati još kao dječake, prinčevi su svađu započeli još u vrijeme kada im je majka bila živa. Kako je objasnio za spomenuti medij, Ken je prisustvovao prepirci u kojoj se Harry naslađivao Williamu kako, za razliku od njega, on može činiti što god želi jer neće biti budući kralj.

Profimedia 

Kao dječaku, Williamu je ta izjava navodno jako zasmetala i od tada, braća vode 'tihi rat'. Dok William poslušno slijedi sva pravila i običaje koje nalaže palača, Harry je tijekom odrastanja pokazao kako je poprilično nestašan i svojeglav. Za razliku od starijeg brata, nije previše slušao što mu je govorila obitelj pa je tako u konačnici oženio i tri godine stariju Amerikanku.

Profimedia