Mirta Šurjak: 'Možda je laboratorijski eksperiment, a možda Božja opomena'

Poslala oštru poruku putem društvenih mreža onima koji su je osudili

Instagram

Sportska novinarka Hrvatske televizije Mirta Šurjak jedno je od onih poznatih lica koje svoj privatni život čuvaju daleko od očiju javnosti. Ipak, ovog je puta odlučila progovoriti upravo o tom životu, s obzirom na to da se u posljednjih nekoliko dana susrela s osudama. Kako je otkrila, cijela priča je povezana sa zarazom koronavirusom, koji je ušao u njezinu obitelj.

'Osjećam dužnost i potrebu, zbog stigmatizacije i osude svih oboljelih od COVIDA-19. Da odmah obavijestim sve dežurne dušobrižnike, a nažalost ima ih jako puno, ja sam negativna, ali ostatak moje obitelji nažalost nije imao tu sreću. Neki su s vrlo teškim simptomima, borimo se, pozitivom, molitvom i raznim terapijama svi zajedno', započela je Mirta, a u nastavku ispričala zašto je zbog svega ljuta.

'Isto tako moram “zahvaliti” i nekima koji su pokazali svoje pravo lice osudama, ogovaranjima i stigmatizacijom oboljelih. Zar itko tko ima imalo ljudskosti u sebi može i pomisliti da bi netko nekome namjerno prenio virus?

Možda ćemo jednoga dana spoznati pravu istinu o ovome u čemu smo svi zajedno...možda je ovo produkt nekog suludog laboratorijskog eksperimenta koji se oteo kontroli, a možda je i Božja opomena svima nama da konačno postanemo ljudi, manje sebični, zluradi, površni. Ja konačno u svemu ovome spoznajem tko su ti pravi ljudi', zaključila je novinarka, koju su podržali i brojni pratitelji.