Kućanski posao kojim kraljica Elizabeta voli 'zaprljati ruke'

Iako ima više od tisuću slugu

Profimedia

Prema izvještaju uglednog magazina Forbes, 94-godišnja britanska kraljica Elizabeta zaposlila je više od tisuću slugu da joj pomažu oko svega, od organizacije raznih kraljevskih događanja do kućanskih poslova, čišćenja i pripremanja hrane. Iako bi zbog te činjenice mnogi pomislili da Elizabeta samo uživa dok drugi za nju rade, to baš i nije slučaj, piše magazin Hello! Naime, tijekom razgovora za podcast s voditeljicom Vicky Pattison bivši osobni sluga kraljice Elizabete, Paul Burrell, otkrio je kako monarhinja voli 'zaprljati ruke' s jednim kućanskim poslom koji mnogima ide na živce.

Profimedia 

Naime, kraljica svake godine ljetuje s kraljevskom obitelji na škotskom imanju Balmoral, a tijekom odmora često voli sama oprati prljavo posuđe nakon obroka. 'Ona voli ići na izlete, a hranu joj pripremamo mi. Ali zato voli sama 'srediti' posuđe. Navuče gumene rukavice i spretno ga pere, dok ga pomoćnica briše suhom krpom', kazao je njezin butler. Otkrio je  kako kraljica ne jede puno, već uvijek male porcije hrane.

Ona ne jede božićnu večeru kao većina nas

'Ona ne jede božićnu večeru kao većina nas, koji natrpamo tanjure dok nisu toliko puni da jedva vidimo druge članove obitelji za blagdanskim stolom', rekao je 62-godišnji Paul koji je počeo služiti u kraljevskoj obitelji još kao 18-godišnjak, da bi 1987. postao osobni sluga princeze Diane, sve do njezine smrti deset godina kasnije.

Profimedia 

 Podsjetimo, kraljica i dalje ne prestaje iznenađivati svojim navikama i posebnostima jer svako malo 'procure' nepoznate informacije o njoj od njezinih bivših slugu. Tako je nedavno njezin bivši kuhar Darren McBrady otkrio kako Elizabeta odbija jesti banane na 'normalan' način, tako da ih oguli i jednostavno - pojede. Za nju je to ponašanje poput - majmuna. 'Banane su morale biti izrezane na komadiće i rubovi su morali biti fino oguljeni, na to se baš pazilo, kako bi izgledali lijepo. U Buckinghamskoj palači nepristojno je jesti bananu poput majmuna. Tamo se one jedu s posebnim nožem za voće i vilicom. Oguli se kora, po pola prereže po sredini, i tek se onda može nastaviti razgovor', rekao je.