Harry i Meghan besramno 'namagarčili' kraljicu Elizabetu

Nije ih briga, žive po svome

Instagram

Otkako su se preselili u SAD-e, Harry i Meghan ne prestaju kršiti kraljevska pravila. Osim što su se politički angažirali tijekom izbora za predsjednika SAD-a, što kraljevska obitelj članovima strogo brani, par je sada povukao još jedan neviđeni potez koji su mnogi Britanci na društvenim mrežama okarakterizirali kao 'besramnu pljusku' kraljici u lice', piše The Sun. Naime, po uzoru na nagrade koje kraljica dodijeljuje u ime Velike Britanije građanima i udrugama za njihovo posebno dostignuće i zalaganje na brojnim poljima, poput ljudskih prava, medicine i doprinosa kulturi, sličan sustav nagrađivanja sada su uspostavili i 36-godišnji princ i dvije godine starija supruga u sklopu svoje dobrotovorne zaklade Archewell, koja nosi ime po njihovom jednoipolgodišnjem sinčiću Archieju.

Profimedia 

The Sun tvrdi kako su vojvode od Sussexa svojim odvjetnicima dali dokumente i zahtjev koji će podnijeti kako bi njihov novi projekt kojim konkuriraju kraljevskoj obitelji postao zakonit. Novinari su dobili uvid u dokumente i vidjeli kako u njima piše da će se nagrade dijeliti u kategorijama dobrotvornog rada, obrazovanja, znanosti, književnosti, jednakosti među rasama, ravnopravnosti spolova, brige za okoliš, zdravlja i mentalnog zdravlja, a to su sve teme koje su bliske srcu Harryja i Meghan, i o kojima uvijek rado vole govoriti.

Profimedia 

Podsjetimo, kraljica već niz desetljeća dodijeljuje nagrade istaknutim pojedincima i udrugama, a najpoznatija je OBE ili Red Britanskog Carstva te CBE, što znači Zapovjednik Reda Britanskog Carstva, a dodjeljuje se ljudima koji su napravili korisnu i dugoročnu promjenu i doprinos britanskom društvu.