EMOTIVNE RIJEČI Meghan Markle prvi put u javnosti nakon gubitka djeteta

Vojvotkinja od Sussexa pojavila se u nedjeljnom programu CNN Heroes

Profimedia

Meghan Markle, 39-godišnja supruga princa Harryja, pojavila se u javnosti prvi put otkako je otkrila da je u srpnju izgubila bebu. U sklopu programa CNN Heroes, Markle je govorila o izazovima s kojima se susreću borci protiv pandemije, ali i svi oni koji su zbog opasnog virusa ostali bez hrane i krova nad glavom.

'U godini koja je svima bila izazovna, nadahnule su me priče o suosjećanju u našim zajednicama. Širom zemlje ljudi su stavili po strani svoje potrebe da se okupljaju i druže, i podržali su stav da je za cijelo društvo bitno udaljiti se na neko vrijeme jedni od drugih', kazala je Markle.

Od ožujka se, dodala je Markle, sve promijenilo.

Pandemija je na mnoge obitelji katastrofalno utjecala

 'Pandemija je na mnoge obitelji katastrofalno utjecala. Previše ih se suočilo s potresnim pitanjem kako staviti hranu na stol za obitelj? Ali, suočeni s tom poražavajućom stvarnošću, vidjeli smo i snagu ljudskog duha i izvanredne načine na koje zajednice reagiraju u ovim izazovnim vremenima. Vidjeli smo dobro u ljudima, kod naših susjeda i općenito u cijeloj zajednici koja je odlučila da neće samo stajati sa strane dok su njihovi susjedi gladni', ispričala je vojvotkinja od Sussexa u emisiji CNN Heroes.

Pohvalila je građane koji su se pobrinuli da djeca ne ostanu gladna, kao i one koji su nahranili sve starije osobe i rizične skupine koji nisu smjeli napuštati svoje domove.

'Večeras slavimo ove tihe heroje, od kojih neke znam, a druge pozdravljam izdaleka. Ti su se pojedinci ustali i pobrinuli za najosnovnije potrebe naših građana. Pokazali su nam svima da i u najmračnijim vremenima, kada se držimo zajedno, imamo moć podsjetiti nekog drugog da postoji nada i da će sve na kraju biti dobro', zaključila je Meghan Markle.

Otkako se u ožujku preselila u svoju matičnu državu Kaliforniju zajedno s 36-godišnjim suprugom princom Harryjem i njihovim jednoipolgodišnjim sinom Archiejem, Meghan je jedno vrijeme volontirala na području Los Angelesa, a u travnju su ona i princ Harry pomagali u distribuciji obroka za Project Angel Food, neprofitnu dobrotvornu organizaciju koja kuha, priprema i dostavlja obroke ljudima čije je zdravlje posebice ugroženo u vrijeme pandemije koronavirusa.

Profimedia 

U lipnju su posjetili Homebody Industries, društvenu organizaciju za socijalnu pravdu koja radi na poboljšanju života bivših zatvorenika, a pridružili su se i 'Homiesima' koji rade u barovima i pekarama kako bi pripremili hranu za starije osobe i mlade koje je pogodila zdravstvena kriza. Srpanj je za odbjegli kraljevski par bio posebice bolan jer je Meghan doživjela pobačaj.

Za New York Times ispričala je kako se obično srpanjsko jutro pretvorilo u veliku bol.

'Probudila sam se, nahranila pse, počistila Archiejevu odjeću i bojice, kosu svezala u rep i izvadila Archieja iz kolijevke', započela je glumica. Tada je, dodala je, osjetila kako nešto nije u redu.

'Nakon što sam mu promijenila pelenu, osjetila sam jak grč. Pala sam na pod s Archiejem u rukama, pjevajući uspavanku kako bih nas oboje smirila. Vesela melodija bila je u potpunoj suprotnosti s mojim osjećajem da nešto nije u redu', nastavila je.

'Znala sam, dok sam na rukama ljuljala prvo dijete, izgubila sam drugo... Nekoliko sati kasnije, ležala sam u bolničkom krevetu, držeći supruga za ruku. Osjećala sam mir koji mi je donosio njegov dlan, ljubila sam njegove zglobove, mokre od mojih i njegovih suza. 'Buljila' sam u bijele zidove, pokušavala sam zamisliti kako ćemo zacijeliti', zaključila je Meghan svoju potresnu ispovijest.