Modni mogul i milijarder uhićen jer je drogirao maloljetnice i zlostavljao

Napokon je dolijao

Profimedia

Kanadski modni mogul, 79-godišnji Peter Nygard odavno je već jedna od najkontroverznijih javnih osoba, a taj je status 'zacementirao' kad ga je prije nekoliko mjeseci čak 57 djevojaka optužilo za trgovanje ljudima u svrhu seksualnog iskorištavanja. New York Times sad javlja da je podignuta optužnica protiv mogula za navedene zločine, ali i za reketaranje i druge zločine u koje je uključeno više desetaka žena, od kojih su neke bile maloljetne.

Profimedia 

Tužitelji vjeruju da su kaznena djela za koja je osnivač tvrtke za proizvodnju ženske odjeće Nygard International optužen trajala nekoliko desetljeća te da su počinjena u SAD-u, Kanadi i na Bahamima. Nygard je uhićen u Winnipegu u Kanadi na temelju zahtjeva SAD-a te dogovora o izručivanju između dviju zemalja. Tužitelji su izjavili da je Nygard koristio utjecaj svoje kompanije i zaposlenika kako bi regrutirao punoljetne i maloljetne ženske osobe koje je iskorištavao za ispunjenje svojih i seksualnih želja svojih poznanika. Navodno je to činio tijekom perioda od 25 godina. Tužitelji navode i da su Peterovi  suradnici neke žene drogirali kako bi osigurali da će ispunjavati njegove seksualne želje.

.

 Podsjetimo, grozote koje je mogul činio djevojkama koje su se nadale da će ih on progurati u modni vrh, potvrdila su i dvojica Peterovih sinova, koji su ga u kolovozu optužili da je unajmio prostitutku da ih siluje, a navodno je rekao da želi da ona 'napravi muškarce od njih'. U to vrijeme je jedan imao 14, a drugi 15 godina.

'Nadam se da će moje iskustvo pomoći drugim ljudima da progovore o tome što im se događalo', rekao je stariji sin u intervjuu za CBS News i dodao kako je osjećao zbunjenost i sram, te da se puno toga razjasnilo kad je njegov otac, vlasnik modnog carstva, optužen za trgovinu ljudima.