Plan prehrane kojim kraljica 'pegla' bore iznutra i održava vitku liniju

Njezino 'tajno oružje'

Profimedia

Iako je prije nekoliko mjeseci proslavila svoj 48. rođendan, kraljica Letizia od Španjolske još uvijek plijeni pažnju gdje god se pojavi, što svojim stilom, a što mladenačkim izgledom i vitkom linijom na kojoj bi joj pozavidjele i mnoge mlađe djevojke. Međutim, za njezinu dobru liniju zaslužan je plan prehrane kojeg se Letizia 'slijepo' drži, a na isti način hrani se i cijela njezina obitelj, suprug i španjolski kralj Felipe VI te njihove kćeri Leonor i Sofia. Riječ je o planu prehrane američkog dermatologa i autora priručnika o mršavljenju Nicholasa Perriconea, koji je zaslužan za dobar izgled brojnih svjetskih zvijezda, piše Hello. 

Naime, njegov se plan prehrane bazira na tome da zdravlje dolazi iznutra, baš kao i ljepota. Naime, Perricone dijeta vodi se principom da se bore popunjavaju iznutra, bez estetskih operacija. Ova bivša novinarka tako dan započinje namirnicama bogatim antioksidansima poput bobičastog voća, ali i omega-3 masnim kiselinama. Stoga često bira smoothie s omletom od bjelanjaka te dimljenim lososom.

Za ručak se na njezinom meniju često može naći zdrava, niskokalorična i ukusna bijela riba, ali i sezonske salate s maslinovim uljem i limunovim sokom. Što se tiče pića, Letizia pazi na unos vode, koje popije oko 12 čaša na dan. Pije i zeleni čaj, koji ubrzava mršavljenje, a smatra se i 'oružjem' protiv bora. Alkohol je u planu prehrane zabranjen pa ga kraljica izbjegava, osim kada u službenim prigodama mora nazdraviti čašom vina ili šampanjca.

U ovaj su plan prehrane uključeni i međuobroci, a Letizia tada prigrize lješnjake, bademe, zelene jabuke, bobičasto voće ili pak masline. Pritom, naravno, pazi na količinu. Međuobrocima se, naime, sprječava nagli pad šećera u krvi te se postiže obnova energije, ali i ubrzavanje metabolizma te time i brže gubljenje kilograma. Međutim, treba paziti da se s njima - ne pretjera.

Profimedia 

Isto tako, Letizia pazi i na unos 'loših kalorija'. Točnije, na njezinom meniju ne mogu se naći rafinirani šećeri, zasićene masti, kruh, masni sirevi, ali i govedina. Naime, govedina povećava stvaranje anaboličkog hormona IGF-1 koji ubrzava starenje. Najveći 'neprijatelj' ove dijete su šećeri koji, tvrdi Perricone, smanjuju razinu kolagena, što utječe na stvaranje bora. 

Letizia  YouTube