Majka ga 'sramoti': Charles ljut na kraljicu jer ga je 'uvalila' u problem

Ne želi preuzeti taj teret

Profimedia

Na kraju 2020. godine koja je bila izuzetno teška za kraljevsku obitelj, budući kralj Engleske, 72-godišnji princ Charles saznao je još jednu lošu vijest, koja je u njemu izazvala ljutnju prema kraljici Elizabeti, piše entertaintimes.com. Naime, Charles je već desetljećima u obitelj poznat kao najglasniji borac za zaštitu okoliša i ugroženih životinjskih vrsta, a njegova 94-godišnja majka i nositeljica krune upravo mu je bacila 'vrući kesten' u ruke koji prijeti uništiti lijepu sliku o kraljevskoj obitelji kao odgovornoj prema okolišu i životinjama, koju je Charles marljivo gradio dugo vremena, otkrio je dobro upućeni izvor s dvora.

Profimedia 

Taj se neugodni zadatak princu Charlesu nimalo ne sviđa

Mnoge je, naime, u Velikoj Britaniji iznenadila vijest koju je kraljica nedavno objavila, kako  Sandringhamom, jednim od najvećih i najvažnijih imanja kraljevske obitelji na kojem svi članovi redovito ljetuju, više neće upravljati ona, već njezin sin Charles. Pravi razlog je, otkriva izvor, taj što su kraljica i dvor došli 'pod paljbu' kritika javnosti i udruga za zaštitu ugroženih životinjskih vrsta nakon što su na Sandrighamu pronađene ugrožene vrste sova koja su uginule uhvaćene u nezakonite stupice. Kraljica je zbog toga brzo prebacila svoje omiljeno imanje u ruke sina, objašnjava izvor, jer vjeruje da će on lakše izaći na kraj s udrugama i zaštitnicima ugroženih životinja, no taj se neugodni zadatak princu Charlesu nimalo ne sviđa.

Profimedia 

Na tom imanju kraljevska obitelj je postavila zamke kako bi zaštitila ptice koje vole ubijati u lovu

Poznato je kako kraljevska obitelj uživa u lovu na Sandrigham imanju, i zaštitnici životinja su uvjereni kako su sove ubijene zbog toga. 'Na tom imanju kraljevska obitelj je postavila zamke kako bi zaštitila ptice koje vole ubijati u lovu, poput fazana, ali i lokalne stanovnike koji prolaze njihovom šumom. Međutim, iskrsnula je fotografija ugrožene sove koja se ulovila u tzv. Fenn zamku koja je protuzakonita', objasnila je stručnjakinja za kraljevsku obitelj Lizzie Robinson tijekom razgovora za podcast Royal Rota. Dodala je kako je Charles hitro krenuo 'gasiti vatru' i već je dao osobno obećanje udrugama kako se takvi incidenti više neće ponoviti na Sandrighamu, ili na bilo kojem drugom kraljevskom imanju.

Profimedia 

 Premda se Charlesu ovaj zadatak ne sviđa, dodala je Lizzie, on je ipak svjestan kako će dobivati od kraljice još više ovakvih 'misija' i dodatnih kraljevskih dužnosti, obzirom da se bliži trenutak kad će preuzeti krunu od nje.