HRT-ova voditeljica o rođenju sina: 'Bio je to Božić u punom sastavu'

Drugi sinčić je na svijet stigao nekoliko dana prije Božića

Dražen Kokorić

Voditeljica HRT-ove dugovječne emisije 'Dobro jutro, Hrvatska', Maja Ciglenečki je nekoliko dana prije Božića rodila svog drugog sina, kojemu su ona i suprug Bojan dali ime Leon. S obzirom na to da od porođaja nije prošlo ni mjesec dana, nije puno govorila o dolasku prinove u obitelj. Ipak, na kratko se javila Jutarnjem i otkrila kako prolaze prvi dani s bebicom. Da je bila nestrpljiva zbog Leonovog rođenja u studenom je priznala i za Story.hr. Tada se veselila najposebnijem Božiću do sada, što se i ostvarilo - Leon je došao par dana prije njima najdražeg blagdana.

'Leon nam je stigao kao zdrava beba dugačka 50 centimetara i teška 3690 grama. Na svijet je došao nekoliko dana prije Božića, tako da smo omiljeni blagdan dočekali kod kuće, u punom sastavu', rekla im je Maja. Priznaje kako je sin uistinu miran, ali i da je njegov tri godine stariji brat Luka koji je zaslužan za onaj žamor i zabavu u njihovom domu.

'Naš stariji sin Luka je odlično prihvatio novu obiteljsku dinamiku, vodi računa o Leonu, nosi mu igračke i tješi ga kad plače', kratko im je ispričala i na kraju rekla da se stvarno osjeća dobro. Za kraj je u spomenutom razgovoru rekla: 'Budući da je porod prošao u najboljem redu i da se dobro osjećam, nije nam bila potrebna dodatna pomoć oko djece i svakodnevnih obveza, tako da smo ovo vrijeme iskoristili za intenzivno druženje naše četveročlane obitelji'. 

Upravo je o toj dinamici govorila i prije samog porođaja. Tada nam je i otkrila kako gleda na cijelu ovu situaciju s koronavirusom. 'Ova situacija svakako nas je stavila u poziciju da brinemo o stvarima koje smo pri dolasku Luke uzimali zdravo za gotovo. Neizvjesnost donosi i određenu dozu zabrinutosti, no imamo sreću da je s trudnoćom, bebicom i mojim zdravljem sve u najboljem redu, što nam svakako olakšava situaciju. Vjerujemo da će sve biti kako treba i da ćemo Božić dočekati svi zajedno, uz najslađe obiteljsko pojačanje', tada nam je ispričala, nakon čega joj je vrlo brzo stigao drugi sin.