Kraljica htjela pomiriti Kate i Camillu, završilo je svađom i vikanjem

Neslavan pokušaj 'zakopavanja ratne sjekire'

Profimedia

Svjetski mediji nedavno su se raspisali o tajnom ratu za titulu kraljice koji supruga princa Charlesa, 73-godišnja Camilla Parker, već neko vrijeme vodi protiv 39-godišnje Kate Middleton, supruge princa Williama. Magazin Star u posljednjem broju piše kako je kraljici Elizabeti dozlogrdio njihov sukob pa im je organizirala sastanak preko Zooma i naredila im da riješe nesuglasice. Međutim, pokušaja da 'zakopaju ratne sjekire' pretvorio se u katastrofu, a dvije vojvotkinje ljutito su i naprasno prekinule virtualni sastanak, vičući jedna na drugu.

Profimedia 

 Dobro upućeni izvor s dvora tvrdi kako Kate i Camilla nisu bile voljne održati mirovni sastanak, ali nisu mogle reći ne kraljici. Camilla navodno, tvrdi izvor, koristi svaku priliku da ponizi Kate još otkad se poznaju, no u posljednje vrijeme postala je još gora prema njoj zato što se boji da bi Charles, na nagovor kraljice i dvora, mogao krunu kralja Engleske prepustiti princu Williamu. Kate bi time postala tzv. kraljica pratilja, a na tu je titulu Camilla dugo čekala i ne želi je se odreći ni pod koju cijenu.

Profimedia 

Izvor objašnjava kako Camilla priča po dvoru da Kate nije dostojna titule kraljice jer je rođena u 'običnoj' radničkoj obitelji. Vojvotkinja od Cambridgea se požalila na to Williamu, koji je odlučio razgovarati s ocem Charlesom u vezi toga. Njegov otac je, međutim, Kateine optužbe uporno negirao. Njihov odnos je otad ostao napet, s 'ulje na vatru' dolila je i Kate, koja nije ostala dužna Camilli. Navodno ju je jednom prilikom uvrijedila, nazvavši ju 'zločestom maćehom'.

Profimedia 

'Kate ponekad više nema snage pa se rasplače pred Williamom, dijelom iz frustracije, dijelom zato što ju je Camilla povrijedila', otkrio je na kraju izvor.