MNOGE JOJ ZAVIDE Ovo je Britanka koja se ljubila s najpoželjnijim vojvodom

Zvijezda nove Netflixove serije ‘Bridgerton’ nasljednica je glumice Sally Dynevor, zvijezde dugovječne serije ‘Coronation Street’. Kaže da ne želi biti slavna, no svoju intimu rado dijeli na društvenim mrežama

Profimedia

Ako je netko stvoren da nosi tijaru, onda je to Phoebe Dynevor, kći britanske televizijske zvijezde Sally Dynevor poznate po ulozi u dugovječnoj seriji ‘Coronation Street’. Naime, 25-godišnja Phoebe s istaknutim jagodicama na licu i otmjenim držanjem logičan je izbor za ulogu Daphne Bridgerton, obećavajuće debitantice iz moćne plemićke obitelji koja treba što prije pronaći supruga. U tome joj na neobičan način pomaže naočiti vojvoda od Hastingsa, najpoželjniji neženja, u kojeg će se i sama zaljubiti.

Bridgerton - trailer  You Tube

Novu seriju ‘Bridgerton’ nastalu prema knjizi Julije Quinn, čija je radnja smještena u London 1813., pruža uvid u raskošan i skandalozan život engleskog plemstva, odnedavno gledamo na Netflixu, a potpisuje ju Amerikanka Shonda Rhimes. Phoebe u početku nije vjerovala da će dobiti ulogu jer joj se mjesecima nakon audicije nitko nije javljao, a onda je pozvana direktno u L.A. na sastanak s glasovitom Shondom, poznatom po brojnim uspješnim projektima.

Sanjala sam o radu na seriji

 - Sanjala sam o radu na seriji smještenoj u tu eru, a i obožavam njezine serije ‘Skandal’ i ‘Uvod u anatomiju’. Svi su Shondini likovi višedimenzionalni i zanimljivi, posebno ženske uloge. Znala sam da će ovo biti drukčija vrsta drame, da će ženski likovi biti zanimljivi i dinamični - objašnjava.


Iako je još mlada, ovo joj nije prva televizijska uloga. Djevojka rođena u Manchesteru kao najstarije od troje djece spomenute glumice Sally i scenarista Tima Dynevora karijeru je počela kao dijete. Debitirala je na televiziji prije desetak godina u britanskoj tinejdžerskoj drami ‘Waterloo Road’, a u životopisu ima upisane i uloge u BBC-jevim projektima, uključujući adaptaciju hita o tri mušketira ‘The Musketeers’.

Na setu te serije zbližila se s Lukeom Pasqualinom koji ju je navodno i upoznao s njezinim prvim dečkom, glumcem Seanom Tealeom. Sean, koji je danas već bivši, i Phoebe nisu skrivali romansu, često su zajedno pohodili crveni tepih i javne događaje, ali i dijelili novosti iz privatnog života na profilima na društvenim mrežama. Neobično s obzirom na to da je isticala kako zazire od slave i serviranja intime javnosti.


- Ne sviđa mi se ideja da postanem planetarno slavna, ali ponosna sam na ono za što se ‘Bridgerton’ zalaže. Drago mi je što će me ljudi poznavati baš zbog te serije - kaže.
- Ona je meni jednostavno bila moja mama, ne neka slavna ličnost. Po tom je pitanju bila vrlo opuštena, zahvalna i skromna. Zahvalnost je najvažnija - tako pak Phoebe odgovara na pitanje kako je bilo odrastati uz slavnu majku.