Najstylish Hrvatica otkriva: 'Sve se promijenilo nakon jednog treninga!'

Influencerica Pamela Smoljanić ispričala nam je kako je otkrila ljepotu vježbanja s adidas Runnersima te zavoljela trčanje

Story Pamela Smoljanić

Trčanjem poboljšavamo imunitet, rješavamo se toksina iz tijela, brže sagorijevamo kalorije, eliminiramo potkožno masno tkivo i, ne manje važno, imamo jedan sasvim novi, pozitivniji pristup životu – kao da nakon odrađenog treninga drugim očima gledamo na sve potencijalne probleme. I znanstveno je dokazano kako trčanje pozitivno utječe na mentalno i fizičko zdravlje te stvara neopisiv osjećaj zadovoljstva tijekom i nakon same aktivnosti. Još ako se provodi u grupi koja se međusobno podupire, učinak je još bolji. Dobro to zna i jedna od najstylish Hrvatica, Influencerica Pamela Smoljanić, koja nam je ispričala kako je otkrila ljepotu vježbanja s adidas Runnersima te zavoljela trčanje, koje je jednostavna prirodna kretnja, koja ne zahtijeva puno 'ulaganja' i pripreme – tek dobre tenisice i dobru volju.

Story 

"Oduvijek sam povremeno vježbala, trudila sam se da to bude što češće. Nekad bih uspjela, a nekad ne. No tek nakon izlaska iz prve 'karantene', počela sam istinski uživati u tome. Valjda sam bila toliko željna kretanja i neke zdrave rutine da sam na sve vrste treninga počela gledati kao privilegiju i gušt. Inače, dok su teretane bile otvorene, vježbala sam tri puta tjedno. Uživam u tim treninzima i nikad ih ne bih mijenjala, no osjećala sam da mi nedostaje i nekog dodatnog oblika kretanja i cardio trening, pogotovo nakon cijelog dana provedenog u uredu. adidas Runnersima sam se priključila u dogovoru s prijateljicom. Želja nam je bila trčati Zagreb maraton, koji je, nažalost, otkazan zbog COVID mjera”, kaže Pamela i priznaje kako je uvijek bila jedna od onih koja je govorila da ne voli trčati (iako trčanju nije dala poštenu priliku). Na traci bi, kaže, izdržala 10-ak minuta, a sve više od toga činilo joj se dosadno i nepotrebno. Jedan trening s adidas Runnersima bio je dovoljan da u potpunosti promijeni mišljenje. Najvažnije je, shvatila je, imati trenera koji te motivira i gura iz zlokobne zone komfora, što je i bilo presudno za to da zavoli vježbanje.

"U adidas Runnersima jako smo ponosni jer imamo holistički pristup zdravlju i fizičkoj aktivnosti. Trčanje je kod nas okosnica oko koje se sve vrti, ali fokusirani smo i na sve druge aspekte sporta, poput mentalnog treninga, nutricionizma, rada na snazi i stabilizaciji tijela, ali i na razne aktivnosti koje nisu samo trkačke, poput planinarenja ili traila. Želimo da naši članovi spoznaju specifičnosti svojeg tijela, želimo im dati resurse i znanja, osnažiti ih da preuzmu kontrolu nad svojim životom, a sve to potpuno besplatno. Tako stvaramo male ambasadore zdravog stila života“, kaže Frane Boban, kapetan zagrebačkih adidas Runnersa, naglašavajući još jednu prednost ovog načina rada na sebi – socijalizaciju. Članovi imaju priliku družiti se s ljudima s kojima dijele iste interese i, istodobno, raditi na svojem tijelu i unapređenju zdravlja.

Story 


Doduše, epidemiološka situacija poremetila je rutinu, pa - umjesto uživo - pokušavaju virtualno potaknuti svoje članove da sami budu kreatori svojih treninga. Šalju im upute i planove trkačkih treninga, koje svatko sam odrađuje, ali i - u stalnoj komunikaciji s trenerima - i prilagođava vlastitim mogućnostima. Osim toga, održavaju se i Zoom treninzi joge, snage i pokretljivosti, a sve to – potpuno besplatno. Nadaju se da će se uskoro družiti uživo.

Dovoljno je samo instalirati adidas Runners aplikaciju i potpuno besplatno krenuti u 'avanturu' koja mijenja život

U svibnju tradicionalno organiziraju internu utrku, za koju pripreme startaju početkom veljače, a nadaju se kako će im epidemiološka situacija ići na ruku te kako će se treninzi ponovno početi održavati uživo. I Pamela se nada da će se uskoro sve opet vratiti u normalu, pa da će ove godine uspjeti 'odraditi' Zagrebački maraton. Do tada uživa u treninzima i podršci koju dobiva putem adidas Runners aplikacije, ali i benefitima koje već vidi na sebi – i fizički i psihički - zbog trčanja.

Story 


“Trčanje generalno pomaže osloboditi se stresa, a još kad trčite s Runnersima, to je idealno za razbistriti glavu. Super mi je što nisi sam, što imaš ljude koji ti pružaju sigurnosti i motiviraju te da trčiš dalje i dalje… Naravno, ima i fizičkih promjena, i njih je uvijek lijepo vidjeti. No mene najviše veseli kondicija; sada s lakoćom odrađujem nešto što prije nisam mogla. Uz sve to, višak energije koji imam cijeli dan nakon što ujutro odradim trening, ne može se mjeriti s ničim”, kaže Pamela, dok trener Frane naglašava kako je činjenica da svatko može prilagoditi treninge svojem lifestyle-u ono što adidas Runnerse razlikuje od ostalih.

Story 

"Mnogi trkački klubovi pripremaju svoje članove za utrke, polumaratone i maratone, no kod nas ne morate biti tako ambiciozan trkač; možete trenirati i jednom tjedno ako vam je to OK. Osim toga, biti dio našeg kluba ne isključuje mogućnost trčanja u drugim klubovima. Dapače, mi želimo biti spajalica trkačke zajednice“, kaže trener Frane, naglašavajući kao su adidas Runnersi i platforma koja 'priča' o stvarima koje su društveno bitne, poput prevencije raka dojke, u kojima tjelesna aktivnost također ima važnu ulogu. 

Uz sve dokazane prednosti trčanja, posebice činjenicu da redovita aerobna aktivnost pozitivno utječe na imunitet i dugovječnost, te potporu koju pružaju adidas Runnersi, ništa više ne može biti izgovor za neaktivnost.

*Sadržaj nastao u suradnji s adidasom.