Radijski voditelj o psihičkom slomu: 'Pao sam na cestu i jecao'

Sve su 'pokrenuli' slonovi u Indiji, a ubrzo nakon toga uslijedila je i dijagnoza

Instagram

Popularni britanski radijski voditelj, 59-godišnji Nicky Campbell, otvoreno progovara o svojoj borbi s psihičkim problemima. Naime, početkom prošle godine dijagnosticiran mu je bipolarni poremećaj. Sada je u emisiji 'The One Show on Tuesday Night' voditeljici Alex Jones ispričao kako je došlo do dijagnoze, ali i prepričao dirljiv scenarij koji je prethodio odlasku kod stručnjaka.

Naime, o svemu kroz što prolazi voditelj je nedavno napisao i memoar 'One Of The Familly - Why a Dog Called Maxwell Changed My Life'. U intervjuu je voditelj sada otkrio kao je njegova supruga Tina bila svjesna da nešto nije u redu puno prije nego što je on to shvatio. 

Naime, kako kaže, bio je sklon depresiji. Međutim, prisjetio je kobnog, kako sam kaže, strašnog dana - kada je 'kap prelila čašu'. 'Vodio sam emisiju sa svojom fantastičnom kolegicom Rachel Burden. To je tako divna žena, vidjela je da nisam baš raspoložen i 'pokrivala' me', započeo je. 

'Volim životinje i mislim da moramo više brige voditi o njima, a ne iskorištavati ih, Postao sam opsjednut time. Želio sam spasiti svaku životinju na svijetu. Tog sam jutra gledao potresne prizore slonova koji su uginuli na tračnicama u Indiji i osjećao sam se tako bespomoćno', nastavio je Nicky te dodao kako je potom izašao na ulicu, nasred koje se srušio i počeo jecati. 

'U tom trenu, sve mi se 'nakupilo'. Nazvao sam Tinu i rekao: 'Dogodilo se. Nisam siguran da mogu dalje'. Ona mi je rekla da dođem kući, vratim se djeci, njoj i našem psu Maxwellu. Vratio sam se', rekao je voditelj, koji je ubrzo posjetio stručnjaka koji mu je dijagnosticirao bipolarni poremećaj. Dodao je i kako mu je život spasio upravo spomenuti labrador koji mu je, objašnjava, pomogao da bolje razumije vlastitu prošlost.

Inače, bipolarn poremećaj je obilježen manijom i depresijom koje se obično izmjenjuju. Obično započinje u tinejdžersko doba, 20–tim ili 30–tim godinama života, a od njega boluje oko jedan posto čovječanstva.