OPROŠTAJ OD CICE 'Moji glazbeni početci vezani su za tvoju garažu'

Vijest o smrti velikana hrvatskog nogometa potresla je i šokirala cijelu regiju, a poznati Hrvati, prijatelji i kolege Cice Kranjčara, putem društvenih mreža ostavljaju emotivne pozdrave

Goran Stanzl/PIXSELL

Legendarni nogometaš i trener Zlatko Cico Kranjčar danas je u 65. godini života izgubio bitku s kratkom i teškom bolešću zbog čega je posljednje dane proveo u KBC-u Merkur. Vijest o smrti velikana hrvatskog nogometa obišla je i potresla cijelu regiju, a ožalošćeni prijatelji, kolege i obožavatelji velikog Cice Kranjčara, od jutra se opraštaju putem društvenih mrežama. Jedan od prvih koji su uputili posljednji pozdrav proslavljenom nogometašu je i glazbenik Vlado Kalember koji se u dirljivoj objavi prisjetio prijatelja Cice.

S ponosom sam pratio sve tvoje sportske uspjehe

 'Zbogom i tebi Cico. Kad sam na zagrebačkoj Ferenčici upoznao klinca od 12-13 godina naravno, nisam ni slutio koja sportska veličina ćeš postati. Moji glazbeni početci su vezani za kuću i garažu obitelji Kranjčar. S tvojim bratom Damirom i prvim bendom i prvom garažom. Naravno, poznavao sam i tvoje roditelje. S ponosom sam pratio sve tvoje sportske uspjehe i na neki način ih proživljavao. Sjećam se kad sam te jednom pitao zašto ti na registraciji automobila piše 'ZIZO'. Rekao si da kad bi pisalo 'CICO' da bi to u Austriji čitali 'KIKO'. Zbog tebe sam, a vjerojatno i mnogi drugi, zavolio nogomet. Bio si maestralan! Zbogom maestro', emotivno se s dugogodišnjim prijateljem pozdravio 67-godišnji pjevač.

Screenshot 

Screenshot 

Osim Vlade, tugu za iznenadnom smrću proslavljenog hrvatskog nogometaša izrazili su i oni kojima je Cico možda bio i najveći uzor u izgradnji vlastitih sportskih karijera. Domaći nogometni reprezentativci Šime Vrsaljko i Dominik Livaković, posljednje su pozdrave Cici Kranjčaru uputili putem svojih Instagram profila dijeleći njegove fotografije i odajući mu tako priznanje kao jednom od najboljih nogometaša koje je Hrvatska imala. 'Neka ti je vječna slava i hvala. Počivao u miru', napisao je uz Cicinu fotografiju i trenutni izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, 54-godišnji Zlatko Dalić.

Hvala ti na dobrom duhu

 Emotivna poruka za kraj nije izostala ni od GNK Dinamo gdje je Cico napravio svoje prve nogometne korake već s deset godina. 'Dragi Cico, od srca ti hvala na svemu, hvala na sjećanjima, na trofejima, hvala na stvaranju velike Dinamove povijesti, hvala na nogometnoj romantici i nadasve na prijateljstvu i dobrom duhu i toplini kakvu si širio među svim nama. Neka ti je vječna slava i hvala. Počivao u miru', stoji, između ostalog, u objavi na službenoj Instagram stranici kluba.