Borna i Alka o Sussexima: 'Poslije intervjua više ništa neće biti isto'

Poznate Hrvatice komentirale su nam intervju koji će sigurno ući u povijest

Story arhiva

Ne/istina je (ovisno o tome što vjerujete) napokon izašla na vidjelo. Godinu dana nakon odlaska iz Velike Britanije i odustajanja od svih kraljevskih dužnosti, princ Harry i njegova supruga Meghan Markle su ispričali svoju stranu priče. Intervju je to o kojem i danas svi govore, iako je prema našem vremenu emitiran s nedjelje na ponedjeljak u dva ujutro. Razlog tome su brojne kontroverze o kojima su po prvi puta pričali. Između ostalog, neke od tema su bile rasizam, prisilna šutnja i svađe unutar obitelji.

Profimedia 

Za Story.hr su se, nakon direktora Centra za razvoj osobnosti, profesora i sudskog vještaka za psihologiju, psihoterapeuta, konzultanta i licenciranog trenera za procjenu i razvoj ljudskih potencijala, Borisa Blažinića, javile i poznate Hrvatice, pjevačica Alka Vuica i životna savjetnica Borna Kotromanić. Komentirale su intervju koji je predvodila jedna od najcjenjenijih voditeljica Oprah Winfrey, a čije su glavne zvijezde bili Harry i Meghan.

Story arhiva 

'UVIJEK SAM ZA ISTINU'

'Poslije ovog intervjua više ništa neće biti isto, a naročito u kraljevskoj obitelji i u pogledu svijeta na nju. Možete vjerovati u sve što ste čuli ili ne morate, možete obožavati sve oko Monarhije ili je prezirati, ali jedno je sigurno; za takav istup Megan i Harryja potrebno je bilo puno hrabrosti. Jer, ako su se prije bojali za svoju sigurnost, sada su definitivno ugroženi. Megan kaže da je pronašla svoj mir na imanju u Kaliforniji, ali pitanje je zašto je onda dozvolila da izgubi svoj mir zauvijek ovim intervjuom. Osobno sam uvijek za istinu, ali ovakve su istine revolucionarne, opasne i zauvijek mijenjaju svijet i tradiciju. Mene u svemu tome fascinira princ Harry, koji je doista dokazao da je pravi Princ i koji je tako hrabro stao uz svoju ljubav, a protiv svoje obitelji i tradicije.

Čitav intervju je zapravo zastrašujući

Takvi muškarci su doista rijetki, a pogotovo na takvim položajima koji su im nametnuti samim rođenjem. Ono što je zapravo najvažnije u ovom intervjuu koji su Megan i Harry dali, je ono što se provlači između redova...A to je stvarna vladavina svojevrsne "institucije" ili "tvrtke" kako je nazivaju u kojoj su članovi kraljevske obitelji samo pijuni. Kada je Harry rekao da je bio zarobljen, a da su njegov otac i brat zarobljeni te da poštuje svoju baku, on je zapravo dao do znanja da oni nisu krivi te da zapravo i ne odlučuju o nekim stvarima. Čitav intervju je zapravo zastrašujući i otvara ponovno pitanje što se zapravo dogodilo njegovoj majci i što se uopće zbiva oko nas, tko vlada, a tko glumi da vlada ovim svijetom', rekla nam je Alka Vuica.

Robert Gašpert 

'MEGHAN ODLIČNO KORISTI SVOJE GLUMAČKE SPOSOBNOSTI'

'Megan je dokazala da je iznimka koju je napravila engleska monarhija pokušavši je prigrliti u svoje okrilje zaista samo iznimka a ne novo pravilo. Britanska monarhija je opstala kao institucija jer je inzistirala da se brakovi sklapaju sa sebi ravnima, ravnima ne po ljudskosti i integritetu nego mentalnom sklopu i kondicioniranju kojim se genetski predisponiran za ekstremno zahtjevnu ulogu aktivnog člana monarhije koja zahtjeva da dužnosti budu ispred osobnih potreba i aspiracija, žrtva je ogromna i svi ju nisu spremni dati. Megan i Harry sigurno ne, oni biraju svoj La la land a s obzirom na to da u njemu nema kraljevske apanaže ona vješto koristi svoje glumačke (jadna ja) i PR sposobnosti da populariziranje sebe i supruga kao magnete za medijsku pažnju i time naravno za veću zaradu u svim poslovima koji će im se ponuditi a koji su im nužni za njihov raskošan holivudski život. Zamislite koliko su kokoši mogli spasiti s milijunima koje su uložili u kuću, neusporedivo vise nego s Archiejevim kokošinjcem za zlostavljanu perad. Long live the queen, i pučanka Megan', istaknula je Borna Kotromanić.