Zarazni londonski ritam stiže iz Splita: 'Treba ignorirati dinosaure'

Pjesma energičnog ritma novost je iz radionice sve popularnijih The Splittersa

promo

Ekipa iz Splita koja je prošle godine objavila album 'Izvedi me van', domaću glazbenu scenu nastavlja osvajati svojim rock ritmovima u velikom stilu, a 'Barbara' je najnoviji adut ovog simpatičnog benda i najava sljedećeg studijskog izdanja. Kako kažu iz benda, 'Barbara' je pjesma prepoznatljivog londonskog karaktera, idealnog za stadionske zvučnike, a nitko im u tome neće proturječiti.

Upravo The Splitters autorski potpisuju pjesmu, za koju je miks i master radio Goran Martinac. Pjesmu prati i spot koji potpisuje Stipe Ninčević, a glavna zvijezda videa je dugogodišnja prijateljica benda, Anja Vlaić.

Josip i Petar Senta te Marko i Antonio Komić dva su para braće koji su prijatelji već dugo vremena, a prijateljstvo su ovjekovječili osnivanjem benda, što se pokazalo odličnom idejom. Baza obožavatelja i obožavateljica The Splittersa povećava se svakim novim singlom, a svježim zvukom ovaj bend najavljuje još puno odličnih singlova. Sve je počelo kada su Antonio Komić i Josip Senta u srednjoj školi odlučili naučiti svirati bubnjeve i bas gitaru svirajući obrade bendova čiju su glazbu voljeli. Nakon pola godine pridružili su im se Petar na ritam gitari i Marko, koji svira solo gitaru i odmah su počeli raditi na autorskom materijalu.

Boris Vincenzo 

Zadržali su ime Petrova prošlog benda The Splitters. Marko je bio jedini član koji je imao iskustva u stvaranju pjesama koje je podijelio s dečkima iz benda i započeli su svoju uspješnu avanturu u svijetu glazbe. Publici su se predstavili 2018. godine albumom prvijencem “Love Sucks”, a 2020. godine, objavili su drugi studijski album "Izvedi me van”. Dečki rade na materijalima za treći album, a osvojili su radijski eter i postigli zapažen uspjeh singlom “Barbara”. Sada su otkrili zašto im je “Barbara” najdraža pjesma i na koje prepreke nailaze mladi glazbenici na početku karijere.

Rade Đurđević 

Koje su najveće prepreke za mlade glazbenike na početku karijere? I mislite li da se stvari mogu promijeniti i na koji način?

Što je zapravo početak karijere? Ako mislimo na početak stvaralaštva tu "nema" prepreke. Karijera s tim možda nije počela osim ako te nije na svirci čuo poznati manager, scout ili sl., a što je u Hrvatskoj mitološki pojam kao čudovište iz Loch Nessa-a da je nekoga negdje zapazilo I da je taj netko napravio nešto ozbiljnije, izuzev audicija u glazbenim emisijama. U sadašnjosti - ako bi htjeli promijeniti nešto u vezi toga prvo bi trebali ignorirati dinosaure na sceni i dati priliku mladima kroz adekvatne platforme kojih ima, a koje bi kontinuirano promovirale njihov rad te ulagali u festivale na kojima bi se novi bendovi imali priliku predstavljati.

Ljiljana Vukmanović 

Što smatrate najboljom pjesmom koju ste ikada objavili i zašto?

Svatko iz benda ima neku svoju najdražu/najbolju pjesmu, ali sada bi to bila Barbara,ne samo zbog pjesme već i do "uspjeha" iste po tv-u radiju itd.

Koja vam je najdraža pjesmu za izvođenje i zašto?

Najdraža nam je Sex, drugs n rockroll – pjesma na engleskom jeziku koja se nije našla na dosadašnjim albumima - čista energija, dobar refren i tko je bio na koncertima zna o čemu govorimo :)

Luka Kivela 

Što ili tko vas je nadahnuo da se bavite glazbom?

Imali smo tu sreću da je u obitelji glazba bila jedan bitan čimbenik pa moramo zahvaliti starcima na tome i naravno svim curama svijeta.