OBRATIO SE JAVNOSTI NAKON OČEVE SMRTI Princ Charles: 'Tata je bio poseban'

Najstariji sin britanske kraljice i preminulog princa Philipa zahvalio se javnosti na podršci u ovim teškim trenutcima

Profimedia

Princ Philip, suprug 94-godišnje britanske kraljice Elizabete II. preminuo je jučer u jutarnjim satima u obiteljskom domu u dvorcu Windsor. Smrt 99-godišnjeg vojvode od Edinburgha cijelu je zemlju zavela u crno, a obožavatelji kraljevske obitelji od jučer ispred palače ostavljaju cvijeće i svijeće u čast preminulom princu. Vijest o njegovoj smrti objavljena je na službenim stranicama kraljevske obitelji, a danas se po prvi put o svemu oglasio i njegov najstariji sin princ Charles, koji je u javnom obraćanju poslao posljednji pozdrav voljenom ocu.

Princ Charles o ocu Philipu  YouTube

Moj dragi tata bio je jako posebna osoba

 'Moj dragi tata bio je jako posebna osoba koja bi, prije svega, sada bila izrazito dirnuta zbog reakcije javnosti i svih divnih stvari koje su rečene o njemu u protekla dva dana', rekao je princ u dirljivom obraćanju. Kako je naglasio, vojvoda je bio voljena i cijenjena figura u obitelji i svima će iznimno nedostajati. Također, Charles je dodao i koliko je posvećeno princ Philip posljednjih 70 godina obnašao svoje dužnosti prema kraljici, državi, ali i zemljama Commonwealtha. Za kraj, britanski se prijestolonasljednik zahvalio svima na podršci koju su iskazali njegovoj obitelji te rekao kako im ista mnogo znači u ovom trenutcima.

Profimedia 

 Podsjećamo, zbog trenutne situacije s pandemijom, princ Charles bio je jedini koji je mogao posjetiti bolesnog oca u bolnici u kojoj je princ Philip bio do sredine prošlog mjeseca. Upravo zbog toga, kako pišu britanski mediji, izbor blizak Charlesu otkrio je kako je 72-godišnjak bio sretan jer je mogao u posljednjim mjesecima očeva života provesti s njim više vremena nego ikad te se tako i oprostiti od 99-godišnjaka. 

Profimedia