PALAČA OPLAKUJE PRINCA 'Nema riječi koje bi mogle opisati što je napravio'

Najnovijom objavom još jednom odali počast princu Philipu

Profimedia

Princ Philip, 99-godišnji vojvoda od Edinburgha, suprug kraljice Elizabete II., preminuo je 9. travnja. Njegov posljednji ispraćaj održat će se 17. travnja u krugu najbližih članova obitelji, a navodno će pogrebu prisustvovati i 30 drugih uzvanika.

Palača se i danas prisjeća voljenog princa, oca, djeda i pradjeda. Najnovijom objavom na Instagramu, kraljevska obitelj otkrila je koliko je princ Philip bio predan u svom radu, posebice kada je u pitanju Commonwealth odnosno zajednica država koje su nekoć tvorile Britansko carstvo.

'Od 1949. godine Njegovo Kraljevsko Visočanstvo posjetilo je 70 posto svjetskih zemalja, 50 zemalja Commonwealtha i učinio je 229 samostalnih posjeta, često najudaljenijim dijelovima Commonwealtha. Tijekom svog života vojvoda je imao nekoliko imenovanja u Commonwealthu, uključujući savez s igrama Commonwealtha, Kraljevsko poljoprivredno društvo i Ligu bivših službi Kraljevine Commonwealtha. Njegovo Kraljevsko Visočanstvo također je imalo vojne veze u Austriji, Kanadi, Novom Zelandu, Trinidadu i Tobagu. Vojvoda od Edinburgha održao je sastanke za pokroviteljstvo u 12 različitih zemalja Commonwealtha, od Bahamskog nacionalnog fonda do Fonda za spašavanje života surfera u Australiji. Godine 1956. Njegovo Kraljevsko Visočanstvo osnovalo je Konferenciju proučavanja Commonwealtha vojvode od Edinburgha, okupljajući nove vođe iz cijelog Commonwealtha. Konferencije su se nastavile do danas, a više od 10 tisuća ljudi sudjelovalo je u voditeljskim programima vojvode od Edinburgha. Količina posla koju je odradio za kraljevstvo i zajednicu bila je zapanjujuća i nema riječi koje bi mogle opisati veličinu svega što je napravio', priopćeno je na službenoj Instagram stranici Palače.

Profimedia