PJEVAČ POBJEGAO OD SCIJENTOLOGIJE 'Htjeli su me odvojiti od obitelji'

Britanski glazbenik otkrio što se događa iza zatvorenih vrata scijentološke crkve

Instagram

Pjevač Matt Willis odlučio je razotkriti tajni svijet scijentologije. U intervjuu za The Sun otkrio je da ga je Scijentološka crkva regrutirala nakon što je bio na odvikavanju od droge i toliko se uključio u rad crkve da je zamalo napustio svoju suprugu, 45-godišnju TV voditeljicu i nekadašnju manekenku Emmu Willis.

Scijentologija je u svijetu postala poznata ponajviše zahvaljujući Tomu Cruiseu, Johnu Travolti i Elisabeth Moss, a ovo je prvi put da jedna britanska zvijezda govori o svom sudjelovanju u njihovom radu. Matt, 37-godišnji otac četvero djece, kaže da je postao 'potpuno podložan religiji'. 'Provodio sam vrijeme u njihovom sjedištu u Londonu, pridruživao se njihovim seansama, ali postao sam sumnjičav kada sam shvatio da pokušavaju unijeti razdor između mene i supruge, i prijatelja. Htjeli su me potpuno odvojiti od njih', ispričao je Willis.

Matt se za The Sun prisjetio šetnje Londonom kada mu je prišao neznanac postavljajući mu nekoliko jednostavnih pitanja, a sljedećeg tjedna uslijedio je poziv za sudjelovanje na scijentološkom stožeru. 'Svaki dan sam išao tamo. Kupio sam različite knjige i držao različite tečajeve. Bio sam skroz unutra', prisjetio se Matt svojih prvih susreta s Crkvom. Zvijezda je objasnila kako je u njega u potpunosti uloženo nakon što je prošao scijentološki postupak nazvan 'revizija' koji pokušava 'locirati područja duhovne nevolje' pomoću 'E-metra' koji otkriva 'štetnu energiju' u tijelu.

Dok je često posjećivao centar, Matt kaže da je počeo osjećati da se ističe iz čopora u svojoj ležernoj odjeći nakon što je promatrao ostale sljedbenike formalno odjevene i počeo se pojavljivati u odijelu i kravati kako bi se uklopio. 'S vremenom sam shvatio da nas uče kako su naši problemi zapravo naša okolina, prijatelji i ljudi s kojima smo najbliži. Nakon toga sam sam sebe zapitao što radim tu', prisjetio se.

Kako se Matt više uključio, scijentolozi su se trudili sve više zadržavati ga. U trenutku kada je rekao da bi izašao iz crkve, dovedeni su drugi članovi da razgovaraju s njim. Matt je rekao da je na kraju uspio prekinuti veze tako što se potpuno držao podalje od sjedišta i odbijao podići telefon kad su ga mjesečno zvali svaki dan. Otkrio je i kako je svoju scijentološku bibliju bacio tek prije dvije godine. 'Ogromna je i stvarno dosadna. Obećava pomoći sljedbenicima da razviju duboko razumijevanje svoje duhovne pirode i odnosa prema svim živim bićima i svemiru. Njihova web stranica tvrdi da je krajnji cilj 'istinsko duhovno prosvjetljenje i sloboda za sve'', ispričao je Willis.