Otkrivena istina o princezi Diani nakon 25 godina: 'Prevarili su je'

BBC je na obmanjujući način dobio intervju od Lady D, koja je 1995. godine prvi put progovorila o privatnom životu i nesretnom braku

Profimedia

Pokojna princeza Diana 1995. godine dala je intervju za BBC u kojem je prvi put otkrila koliko je nesretna u braku. Strani mediji pišu kako je BBC tada prekršio novinarske standarde kada je njihov novinar Martin Bashir na obmanjujući način došao do intervjua s princezom. Pokazao je lažne bankovne transakcije kako bi uvjerio Charlesa Spencera, brata princeze Diane, da ga upozna sa svojom sestrom.

Profimedia 

'Iako BBC ne može vratiti vrijeme nakon četvrt stoljeća, možemo se danas potpuno i bezuvjetno ispričati. Bez obzira što izvještaj pokazuje da je princeza od Walesa Diana bila voljna dati intervju BBC-u, jasno je da je proces osiguravanja intervjua bio daleko od onoga na što javnost ima pravo. Ispričavamo se zbog toga', kazao je čelnik BBC-a Tim Davie

Profimedia 

Bashirov intervju s princezom Dianom osigurao je tada veliku gledanost BBC-u, a između ostaloga tada je rekla čuvenu rečenicu: 'Bilo nas je troje u ovom braku', pri čemu se referirala na današnju suprugu 72-godišnjeg princa CharlesaCamillu Parker Bowles. Tada je po prvi put progovorila o svom nesretnom braku, Charlesovoj prevari i svojoj bulimiji.

Inače, BBC je otvorio istragu u studenom prošle godine nakon što je Charles Spencer rekao kako je bio zaveden krivotvorenim dokumentima i drugim prevarama kako bi Bashira upoznao s Dianom. Novinar ga je, tvrdi, uvjerio da nagovori Dianu na intervju jer mu je rekao kako ju prisluškuju tajne službe i da su dva visoka savjetnika plaćena za informacije o njoj. Bashir se ispričao, no rekao je kako ne vjeruje da su lažni papiri uvjerili Dianu da mu da intervju. 

.