Luka Bulić: 'I kćerkice me gledaju na televiziji, one su mi dobar žiri'

Radijskog voditelja gledamo u novom zabavnom showu koji mu je pravi izazov. A izazovno mu je i od početka pandemije kojoj nije dao da mu uništi planove. Sada čeka zasluženi odmor s obitelji

Pixsell

Novi RTL-ov show 'Ma lažeš' na zabavan način otkriva kojim su poznatim osobama u laži 'kratke noge'. Natječu se dva tima, a kroz natjecanje ih vode kapetani Luka Bulić i Jan Kerekeš. Luka je za Story.hr ispričao kako se složio s ekipom na setu, otkrio kakav je on lažljivac te se osvrnuo na aktivnosti kojima se posvetio u ovim izazovnim vremenima. Trenutačno se jako veseli odmoru i ljetu s obitelji.

Kako ste se snašli na snimanju showa 'Ma lažeš!'? Je li vam predstavljao izazov?

Davno se nije u Hrvatskoj pojavio ovakav format showa u kojem je najvažniji cilj dobro se zezati, tako da je najveći izazov bio opustiti se i biti kao na cugi s frendovima. Nadam se da smo u tome uspjeli.

Kako se slažete s ekipom na setu? Od poznatih osoba, čijem ste se sudjelovanju najviše veselili u ovom showu?

Bilo je jako zabavno, svi smo kliknuli i sve je izgledalo kao privatna zabava koju je netko odlučio snimiti. Potkubavanje, smijeh... Alka i Gobac su idealni sudionici ovakvog showa jer to što su oni proživjeli ne može niti jedan scenarist izmisliti. Njihove su istine nevjerojatne!

Kako vam ide detekcija laži? I što mislite, kakav ste vi lažljivac? Znate li dobro slagati ili vas je lagano uhvatiti u laži?

Što se kuženja laži tiče, tu se Špiček pokazao kao detektor u ljudskom obliku. Pratio je najsitnije detalje i u 90 posto slučajeva točno procijenio je li priča istinita ili laž. Ja sam imao svojih svijetlih trenutaka, ali i flopova. Što se mene kao lažljivca tiče, ovaj show će me izgraditi. Nisam baš osjećaja da sam uvjerljiv u lažima, bolje prikrivam istinu nego što na brzinu mogu složiti laž iz nule.

A koliko privatno lako raspoznajete istinu od laži? Jeste li sumnjičavi?

Ja sam od onih koji uvijek vjeruje ljudima pa tako često ispadnem naivan, ali ne mogu si pomoći. Draže mi je misliti da su svi pošteni.

Osim snimanja showa 'Ma lažeš!', čime ste se još bavili u ovim izazovnim vremenima?

Kad je krenula pandemija, kod onog prvog velikog lockdowna, snimao sam Bullhitove od doma, radio duete na daljinu s TBF-om i Divasicama, bilo je izazovno, ali ću se vjerojatno tih kreativnih snalaženja sjećati do kraja života.

Pandemija koronavirusa mnogima je pomrsila planove. Jeste li unatoč svemu nastojali razmišljati pozitivno? Koliko je čitava situacija utjecala na vaš rad?

Prilagodiš se. Nadaš se najboljem, spreman si na najgore i reagiraš u trenutku. I uvijek vibriraš pozitivno.

Jeste li stigli snimiti nešto više Bullhitova? Možemo li uskoro očekivati neki novi?

Malo smo na Anteni Zagreb stali na loptu s Bullhitovima, ne radim ih svaki tjedan nego ciljamo da su teme za njih samo neke pozitivne stvari jer je ljudima pun kufer loših vijesti, politike i pandemije. Tako čekam ovo nogometno prvenstvo i nadam se da će naši dobro igrati pa da Bullhitom tu pozitivnu energiju još malo pojačam i ljudima izmamim koji osmijeh na lice.

Koliko je pandemija utjecala na vaš obiteljski život? Jeste li uspjeli smanjiti natrpani raspored i više vremena provoditi sa suprugom i kćerkicama?

Bili smo doma cijelo vrijeme i trudili se da curama ovo ludo vrijeme što bezbolnije prođe.

Kako vaše kćeri reagiraju kada vas vide na televiziji?

Vole pogledati 'Luka i prijatelji', to i jest emisija koja je napravljena za djecu njihove dobi i one su mi dobar žiri za procjenu koja je tema uspjela, a koja se mogla i bolje odraditi.

Kako se općenito snalazite u ulozi oca?

Vidjet ćemo kad djeca odrastu. Nadam se da sam im dobar tata i da ću ih naučiti kako da budu dobri ljudi.

Vjerojatno imate i puno obožavateljica. Kako vaša supruga reagira na to? Koliko vam znači njezina podrška?

Moje obožavateljice su iz generacije naših mama i baka i iz generacije naše djece. Ove između imaju druge favorite tako da supruga nema na što reagirati. A njezina podrška mi puno znači, naravno. Nije od onih žena koje će a priori biti oduševljena svime što radim, nego je realna i kritična pa kad ona kaže da je nešto što sam napravio dobro, onda sam siguran da je to vrhunska stvar.

Za kraj, kakvi su vam planovi za ovu godinu? Veselite li se ljetu i odmoru ili nastavljate raditi punom parom?

Nisu neka vremena za velike planove, treba reagirati u trenutku na stvari koje se događaju. Ljeto ću provesti s obitelji i tome se jako veselim.