SVE VIŠE POSLA Princ Charles preuzeo je još jednu kraljevsku dužnost

Ovo je druga uloga koju je 72-godišnji princ od Walesa preuzeo od svog mlađeg brata

Profimedia

Princ Charles postao je predsjednik dobrotvorne organizacije 'Malaria No More UK', kojoj je 61-godišnji princ Andrew bio pokrovitelj od 2018. godine, pišu strani mediji. 'Osnaženi smo potporom Njegovog Kraljevskog Visočanstva i radujemo se suradnji s njim kako bismo osigurali da naša globalna zajednica ispuni vitalne međunarodne dogovorene ciljeve u pravcu zaustavljanja malarije i spašavanja milijuna djece u desetljećima koja su pred nama', poručio je James Whiting, izvršni direktor organizacije.

Profimedia 

Charles je dugo bio pobornik dobrotvorne organizacije koja radi na zaustavljanju ove bolesti koja godišnje ubije više od 400.000 ljudi te potiče javnost, tvrtke i vladu da se bore za svijet bez malarije. Ovo je druga uloga koju je 72-godišnji princ od Walesa preuzeo od svog mlađeg brata. Prošlog je mjeseca postao predsjednik Kraljevske filharmonije, što je prethodno bio Andrew.

Profimedia 

Inače, Andrew je odstupio s kraljevskih dužnosti u studenome 2019. godine zbog skandala vezanog uz njegovog pokojnog prijatelja Jeffreyja Epsteina koji je bio u zatvoru pod optužbom da je priređivao pedofilske orgije. Mediji su počeli povezivati princa s cijelim skandalom zbog čega je vojvoda od Yorka zamolio kraljicu da odstupi od obaveza koje izvršava u ime kraljevske obitelji.

U službenom priopćenju u kojem je objasnio svoju odluku princ je izjavio kako je postalo jasno da je njegova nekadašnja povezanost s Jeffreyem Epsteinom postala ogromna smetnja u poslu i funkcioniranju njegove obitelji. Uz to je izrazio svoje suosjećanje sa žrtvama osuđenog seksualnog prijestupnika i bivšeg financijera.