OBITELJ SPREMA TUŽBU Voditeljica u 45. godini preminula nakon cijepljenja

Preminula je u bolnici prije točno sedam dana, ali javnost je tek sada saznala za ovaj nesretni događaj

Privatni album

BBC-jeva radijska voditeljica Lisa Shaw preminula je u 45. godini, javljaju strani mediji. Njezina obitelj potvrdila je tužnu vijest i otkrila kako je se Lisa prije desetak dala cjepila AstraZenecom nakon čega je dobila krvni ugrušak. Preminula je u bolnici, rekli su članovi obitelji.

Odmah nakon što je primila dozu cjepiva, Lisino zdravstveno stanje naglo se pogoršalo. Na početku je imala problem s jakom glavoboljom, a nekoliko dana nakon teško se razboljela. Radijska voditeljica imala je snižen broj trombocita i ugruške u malim i velikim krvnim žilama, ali i krvarenja.

Preminula je u bolnici prije točno sedam dana, ali javnost je tek sada saznala za ovaj nesretni događaj. 'Mi smo shrvani i u našem životu sada postoji rupa u obliku Lise koju nikada nitko neće moći popuniti. Uvijek ćemo je voljeli i zauvijek će nam nedostajati', istaknuli su shrvani članovi Lisine obitelji.

U gore spomenutoj medijskoj kući radila je pet godina, a kolege imaju samo pozitivne riječi za Lisu. 'Bila je pouzdana kolegica, briljantna voditeljica, divna prijateljica i voljela supruga i majka. Izgubili smo nekog posebnog koji je mnogo značio našim slušateljima', prokomentirao je Rik Martin, urednik BBC Radio Newcastlea. Iako još uvijek nema službene potvrde o uzroku smrti, Lisina obitelj tvrdi kako je preminula zbog cjepiva, a navodno spremaju tužbu.