Morana Zibar slavi rođendan: 'Ne bojim se starenja, ali plaši me nemoć'

Omiljena lovkinja otkrila nam je detalje rođendanske proslave, a prisjetila se i proslava iz mladosti

Grgur Zucko/PIXSELL

Lovkinja iz legendarnog kviza 'Potjera', Morana Zibar na današnji dan proslavila je 44. rođendan. Tim povodom kontaktirali smo Zagrepčanku koja nam je otkrila kako se danas osjeća odlično jer, kako kaže, sunce sija, svijet nije stao, a zdravlje je dobro. Ove godine organizirala je čak dvije proslave. Prvo je slavila s prijateljicama na hedonističkom vikendu u Međimurju, a 'službeni' rođendan bio je rezerviran za članove najuže obitelji.

Privatni album 

'Danas mirno, obiteljski. Ručak s mamom, pa navečer pizza i torta s obitelji. Dakako, između ću ubaciti i jedno vinsko kušanje', otkrila nam je dobro raspoložena Morana. Nas je zanimalo i što će poželjeti u trenutku kada bude puhala svjećice s torte, a njezin odgovor u isto vrijeme je najskromniji, ali i najvrjedniji. 'Rođendanske želje su više-manje uvijek iste - da budem sretna i bezbrižna do idućeg rođendana', priznaje lovkinja.

A postoji li neki 'ludi party' koji je u prošlosti organizirala - bilo je naše sljedeće pitanje. No, Morana priznaje kako je uvijek bila riječ o uobičajenijim tulumima. Dobro, možda u mladosti malo 'divljijim'. 'Hm, zapravo i nije tu bilo ničeg spektakularnog. Uobičajeni tulumi, u mladosti malo više divlji, zadnjih godina malko mirniji. Sjećam se da sam 18. rođendan htjela proslaviti u stilu pa sam kupila dosta Dingača. Loša ideja. Ne daješ neiskusnim 18-godišnjakinjama da truse Dingač kao da je bambus. A kad sam slavila okrugli 40., taman nakon igranja Svjetskog prvenstva u kvizu, za uzvanike sam složila nagradni kviz o poznavanju mog života', otkrila nam je Morana Zibar.

Pitali smo ju i što je naučila u protekloj godini. Naravno, da nema veze s popularnim kvizom kojem je godinama unazad zaštitno lice. 'Protekla godina znamo kakva je bila. Naučila sam da je najbolje uživati koliko se može u svakom danu i živcirati se što manje. I da je bitno elegantno se udaljiti od svega i svih koji šire negativnu energiju i iscrpljuju me', dodaje lovkinja koja se starenja ne plaši. No, kako kaže, boji se nemoći, bolesti, propadanja i ostalih pojava koje dolaze s njima i za koje se nada kako ipak još uvijek nisu iza ugla.

Jesu li četrdesete bolje od pedesetih?, zatekli smo Moranu s pitanjem na koje, ovaj put, nema točan odgovor. 'Pitajte me to kad uđem u pedesete. Iako sam ja u glavi još u dvadesetima', kaže Morana. I za kraj nas je zanimalo i koji su joj ciljevi za idućih 12 mjeseci? 'Ne postavljam si neke monumentalne ciljeve, osim da uživam u životu, da budem ispunjena u poslovnom smislu, da putujem što više i da budem najbolja mama koja mogu biti', priznala nam je simpatična Morana za kraj.