Je li novorođena kći Sussexovih britanska princeza?

Djevojčica je na svijet stigla prije dva dana

Instagram

'4. lipnja blagoslovljeni smo dolaskom naše kćeri Lili. Ona je više nego što smo ikada mogli zamisliti, a mi smo i dalje zahvalni na ljubavi i molitvama koje osjećamo iz cijelog svijeta. Hvala vam na vašoj ljubaznosti i podršci tijekom ovog vrlo posebnog vremena za naše obitelj', stoji u službenom priopćenju kojim su vojvotkinja i vojvoda od Sussexa, 39-godišnja Meghan Markle i tri godine mlađi suprug, britanski princ Harry otkrili kako je prije dva dana na svijet stiglo njihov drugo dijete, djevojčica kojoj je par nadjenuo ime Lilibet 'Lili' Diana Mountbatten-Windsor. I dok cijeli svijet priča o emotivnoj posveti koju je par ovim imenom iskazao i Harryjevoj majci, ali i njegovoj baki, 95-godišnjoj kraljici Elizabeti II., mnogi se istovremeno pitaju i je li malena Lili nova britanska princeza?

Profimedia 

Naime, njezini bratići George i Louise te sestrična Charlotte, djeca princa Williama i Kate Middleton, nose kraljevske titule pa im se ispred imena stavljaju i princ, odnosno, princeza, no, što je s Lili? Djevojčica, baš kao i njezin stariji brat, dvogodišnji Archie - nema kraljevsku titulu pa time nije ni britanska princeza. Kao što je navedeno u službenom priopćenju, puno ime djevojčice je Lilibet 'Lili' Diana Mountbatten-Windsor pa tako malena nije dobila ni titulu lady o čemu se nagađalo posljednjih mjeseci.


No, unatoč tome što ni Lili ni brat Archie ne nose kraljevske titule, oboje se nalaze u liniji nasljeđivanja. Tako je Archie sedmi po redu za tron dok je Lili osma, iza djeda Charlesa, strica Williama, rođaka Georgea, Charlotte i Luisa, oca Harryja te dvogodišnjeg brata.