SPAŠAVALI JOJ ŽIVOT Jelena Karleuša zbog gušenja završila na Hitnoj

Zahvalila zdravstvenim djelatnicima koji svakodnevno spašavaju života

Instagram

Jeleni Karleuši, jednoj od najpoznatijih pjevačica u Srbiji, običan se dan pretvorio u pravi kaos. Iako nije otkrivala puno detalja, sinoć je rekla da ju je ubola osa, što ponekad može izazvati veće zdravstvene probleme. Nažalost, to se dogodilo i njoj. Pjevačica koja u javnosti gradi imidž jake žene i skoro nikada ne priča o svojim problemima, ovog je puta upozorila svoje pratitelje. 

'Zahvaljujem se divnim ljudima s Hitnog prijema. Nekada se ubod ose pretvori u gušenje i oticanje, ali i u upoznavanje divnih ljudi koji spašavaju živote', napisala je Jelena na Instagram storyju, na kojem se vidi kako leži u bolničkom krevetu dok prima infuziju. S obzirom na to da se od spomenute objave nije javila, nije poznato kako je protekla noć, koju je, vjerujemo, provela na Hitnoj.

Instagram 

S obzirom na to da će se ovo sada, nažalost, događati češće jer su nam stigle visoke temperature, a s time i sve češći boravak izvan kuće, bitno je znati kako se ponašati ako i do uboda dođe. Osinji otrov može stvoriti otekline i bolove, ali i anafilaktički šok ako ste alergični. Neki od simptoma su svrbež, vrtoglavica, mučnina i povraćanje, bolovi u trbuhu, nizak krvni tlak. Područje uboda isperite sapunom i vodom, stavite led ili hladni oblog na desetak minuta kako bi se smanjila oteklina. Izbjegavajte se češati i dirati ubod kako ne bi došlo do infekcije. Također, nemojte stavljati nikakve pripravke poput ulja, krema, octa, gelova.

Podsjetimo, Jelena je problema sa zdravljem imala 2019. godine, o čemu su pisali srpski mediji. 'Jelenu cijeli život muče migrene pa je mislila da je intenzivna bol koji već dugo osjeća u vratu i donjem dijelu potiljka posljedica toga. Međutim, kada je shvatila da nešto ozbiljno nije u redu s njenom kralježnicom, obratila se liječniku koji je ostao u šoku nakon što je pregledao rendgensku snimku', otkrio je tada izvor blizak pjevačici. 

Izvor je pojasnio i o kakvom je problemu točno riječ. 'Hrskavica između dva vratna pršljena je istrošena i Jelena hitno mora početi s liječenjem, koje je u ovom slučaju izuzetno komplicirano. Liječnici su joj savjetovali da otkaže poslovne obaveze, što je ona odbila. Jelenini prijatelji, kao i suprug Duško i tetka Danijela, nadaju se da neće biti svojeglava i da će slušati savjete liječnika te smanjiti broj nastupa tijekom idućih mjeseci', rekao je tada izvor za srpske medije.