Goran Višnjić stigao u Šibenik, društvo mu pravio sin Vigo

Naš proslavljeni glumac u rodni je grad stigao povodom festivala na kojem je i sam započeo karijeru

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Na pozornici Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku glumac Goran Višnjić odigrao je svoje prve uloge, a sada se vratio u rodni grad kako bi sudjelovao na tom istom festivalu, u sklopu njegova 61. izdanja. U šibenskom amfiteatru ispred Gradske knjižnice Juraj Šižgorić organizirano je čitanje priča djeci, a jednu od priča pročitao je i glumac sa zavidnom holivudskom karijerom. Pročitavši 'Ježevu kućicu' autora Branka Ćopića, Višnjić je podsjetio na njenu univerzalnu poruku o ljubavi prema vlastitom domu. Ujedno se i pridružio inicijativi Ministarstva znanosti i obrazovanja koje je 2021. godinu proglasilo godinom čitanja. 

Dusko Jaramaz/PIXSELL  Šibenčanin je spremno pozirao fotografu

Dusko Jaramaz/PIXSELL  Zbog festivala u Hrvatsku je stigao nešto ranije nego prošle godine

'Glumci su jack of all trades (svestrani), kako bi rekli Amerikanci! Morate znati sve! Čitanje djeci - to je zapravo jedan vid samog početka svake karijere. Sve ove stvari koje radimo na festivalu mogu jednog dana nekoga potaknuti ili probuditi iskricu u nekom djetetu', rekao je naš proslavljeni glumac za HRT

Prije samog čitanja, Šibenčanin je pozvao ljude na mu se pridruže objavivši na Instagramu fotografiju sa sinom. 'Vigo se zabavlja na Međunarodnom dječjem festivalu, a večeras ćemo se zabaviti i na malom događanju u šibenskoj gradskoj knjižnici na glavnom trgu', napisao je Višnjić koji trenutno s obitelji živi u Velikoj Britaniji, točnije u Cornwallu. U Europu su doselili nakon dugogodišnjeg života u Americi, kako bi bili bliže Hrvatskoj. 

Dusko Jaramaz/PIXSELL  Goran Višnjić čita 'Ježevu kućicu'