Edita hejterima: 'Pa vi vidite kako je 'lako' mami koja je tek rodila...'

Stvarnost je često drugačija od one koju gledamo na društvenim mrežama

Story

Brojne poznate osobe svakodnevno su izložene komentarima na društvenim mrežama. Posebice to dolazi do izražaja ako je riječ o majkama. Objave li fotografiju na kojoj su sređene, našminkane i nasmijane, često se nađu na meti kritičara, najčešće žena, koje ih prozivaju za lagodan život i prikazivanje iskrivljene slike o ženama koje su tek rodile. RTL-ova voditeljica Edita Misirić Vrkljan objavila je na Instagramu seriju fotografija s kojom, kako je napisala, želi 'dokazati da je objavljena fotografija samo jedan trenutak u našim životima, a širi kontekst je kompleksniji od onoga što vidimo'.

Na prvoj fotografiji, prema riječima Misirić Vrkljan, prikazana je majka koja uz brigu o djetetu ima vremena za svoje beauty rituale. Stvarnost je ipak drugačija. 'Bila mi je dvadeseta godišnjica mature, Vanja je možda imao dva mjeseca, a ja sam se prvi put nakon što sam rodila odvažila bez djeteta izići iz kuće. Čak sam se i izdojila. No, moj sin je na tu gumu od dude samo rekao kmeeee, pa je proslava mature za mene trajala oko 45 minuta. Muž zove, dijete urla, i ja mahnito sjedam u taksi nahraniti ga. I voila - evo fotke', objasnila je.

Na sljedećoj fotografiji je njezin sin ili, kao što je i sama opisala – vesela beba. 'Stvarnost: Fotografija je uslikana u Vinogradskoj, plakao je sat i pol bez prestanka, sve smo probali, nismo znali što mu je. Imao je tri mjeseca. Nije mu bilo ništa, svi nalazi bili su odlični. Samo je plakao sat i pol bez prestanka. Prestao je kada smo stigli na hitnu', napisala je voditeljica.

Sređena, u lijepoj haljini i našminkana, Edita se sa suprugom uputila na vjenčanje kada je Vanja imao pet mjeseci. 'I dalje je odbijao bočice, dudice i ostale neprijatelje udruga dojilja, pa je naš večernji izlazak izgledao ovako: spremila se mama do detalja, i prije izlaska iz stana izbacila dojku (da budemo politički korektni) i nahranila dijete. Otišli smo na svadbu naše Maje Oštro i možda pet minuta nakon ove fotke zove svekrva: dođite, dijete se probudilo i urliče. I mi u auto, nahranila dijete i vratila se na svadbu'.

Posljednja fotografija koju je objavila, napominje, obišla je medije i priskrbila joj puno negativnih komentara drugih majki 'jer navodno šaljem krivu sliku o ženama koje tek rode'. Stvarnost je i taj put bila drugačija. 'Dojila sam od jutra do beskrajno, dijete bi prvih šest mjeseci samo odjednom krenulo plakati i to bi trajalo, što mi je bio veliki stres. Ogromna nesigurnost koja me dovela do pretjerivanja u mnogočemu. Tako sam sve Vanjine obroke od šest mjeseci do godine dana u gram vagala prema posebnim receptima za bebe. Bezrazložno sam samo za njega nakuhavala i pripravljala pet (različitih) obroka u danu. Ja sam sva bila u tom djetetu, a mene nije bilo nigdje. Moja super figura je bila nuspojava stresa i nesigurnosti, a ne brige o svojem tijelu', poručila je Edita Misirić Vrkljan.