Vesna Dragojević: 'I danas kad zazvoni telefon mislim da me Oliver zove'

Vesna Dragojević s Oliverom je bila gotovo 50 godina. Ni danas, tri godine nakon njegove smrti, bol ne jenjava

Jadran Babić

'Uvijek me zvao ženo, gotovo nikad mi nije rekao Vesna. Teško je još i danas, ne idem mu sama na grob jer mislim da bih pala u nesvijest', s tugom u glasu ispričala je za 24sataVesna Dragojević.

Jadran Babić 

Danas su tri godine otkad nas je napustio Oliver Dragojević - morski vuk je preminuo nakon teške bolesti u splitskoj bolnici. U Hrvatskoj, pa i šire, odmah je zavladala velika tuga. Onakva kakvu čovjek osjeti samo kad odu najveći. A Oliver je bio jedan od njih.

Story 

'Još i danas kad zazvoni telefon mislim da me on zove', kratko je dodala Vesna. S Oliverom je bila gotovo 50 godina, dobili su tri sina, sedmero unučadi... Teška bolest i smrt prekinuli su njihovu idilu. Uživao je pjevač u Splitu, a još više ljeti u Veloj Luci. I uvijek s obitelji. Kad bi došao na Korčulu, uzeo bi neku majicu, stare kratke hlače, na glavu stavio šiltericu i tako se “stopio” s mjestom.

Malo u ribe, pa druženje s prijateljima, pjesma je uvijek dobro došla... I baš u Veloj Luci i ove se godine, kao i prošle, obilježava godišnjica smrti velikog pjevača. Sve je, zapravo, već počelo u ponedjeljak na trajektu za Korčulu, kad su Zorica Kondža, Marko Tolja, Ante Gelo i ostali pjesmom uljepšali putovanje. U utorak je otvorena izložba “Oliver u objektivu Livija Andrijića” u atriju Centra za kulturu.

Milan Sabic/PIXSELL  Vesna Dragojević

Od 35 fotografija koje je fotograf Livio Andrijić izložio, Vesna Dragojević izabrala je onu na kojoj Oliver umorno rukama drži glavu na klaviru. Riječ je o fotografiji nastaloj u pulskoj Areni, kad je imao koncert s Gibonnijem. 

Press, Arhiva 

'Milijun puta došao mi je tako umoran doma. Prije samog koncerta imao bi probe po šest sati. Tad je iz Vele Luke došao u Pulu, znam jer je imao bradu', nasmijala se Vesna. Danas će na mjesnom groblju položiti vijenac, nakon čega će u crkvi biti misa i recital. Vrhunac je navečer, veliki koncert za Olivera “Trag u beskraju”. Sve završava u petak jazz koncertom.