MUŽ KNJIŽEVNICE MARTINE MLINAREVIĆ SOPTE DOŽIVIO MOŽDANI UDAR: 'Pred njim su ključni sati'

Suprug Goran Sopta trenutačno se u češkoj bolnici bori za život

Grgo Jelavic/PIXSELL

Goran Sopta, suprug poznate spisateljice i kolumnistice Martine Mlinarević Sopte, doživio je moždani udar te je hospitaliziran u Češkoj gdje Martina trenutno radi kao veleposlanica Bosne i Hercegovine. 

O njegovom stanju književnica je izvijestila na svom Facebook profilu i zamolila pratitelje da mislima budu uz njega. 

'Jutros uz svoju prvu kavu, ponavljajući svoj svakodnevni ritual u našem domu, moj Goran doživio je puknuće aneurizme, težak moždani udar, u amanet mu ostavljen kroz generacije u porodici.

Cijeli dan, najgori dan otkad dišem, ljekari požrtvovne bolnice u Pragu borili su se za njegov život. Pred njim su ključni sati, nadam se i dani, vjerujem i život.

Željela bih zamoliti za razumijevanje drage državljane BiH u Češkoj i Slovačkoj ukoliko ne budem u mogućnosti ove dane odgovoriti na neka vaša pitanja, te obavjestiti da konzularne i sve druge upite preusmjerite na djelatnike Ambasade BiH u Pragu putem emaila i telefona.

A vas sve ostale zamoliti, da ga imate u svojim mislima. Znate vi to, srcima nam pomoći, kad god nam je bilo najteže. Da mi ga ostane. Da ga ostane za naših četvoro djece', napisala je književnica.

Facebook  Martina Mlinarević Sopta i suprug Goran na dan vjenčanja

Autorica knjiga 'Huzur' i 'Bukača' za Gorana se udala u prosincu 2019. godine, a samo dan kasnije dogodila joj se obiteljska tragedija kad joj je preminula baka. 

'Pričekala me. Da budem najsretnija. Sjela je na ćošak kreveta i odjavila se zauvijek. Moj je život još jednom potvrdio da ga režiraju neki prokleto dobri režiseri', napisala je tada o svojoj baki.

Podsjetimo, Marina je oboljela od karcinoma dojke 2017., a nakon godinu dana borbe s opakom bolesti i nekoliko operacija, hrabro je progovorila o svojoj bolesti te se bez odjeće fotografirala za naslovnicu bosanskog ženskog časopisa Gracija.

'Preživjela sam i to je moj najveći uspjeh. Slavimo budalaštne, a ljudi, neznani heroji svaki dan preživljavaju svoje najteže bitke. Bez maski i filtera, uspravno. Zato ove fotografije i zato ova naslovnica. Otvoreno do srži', rekla je tada Sopta.