DRUGO LICE 'ČELIČNE LADY': Sa suprugom često ide plivati, on je čuva kao kap vode na dlanu, a pivo joj nije nimalo mrsko

Njemačka kancelarka punih je 16 godina bila na toj funkciji, no unatoč tome, svoj je privatni život uspjela sačuvati od očiju javnosti

Profimedia

Njemačku kancelarku Angelu Merkel mnogi nazivaju 'čeličnom lady'. Nije ni čudno s obzirom na to da je ta 67-godišnjakinja jedna od najutjecajnijih žena današnjice i jedna od najvećih političarki uopće.

Nakon 16 godina obnašanja dužnosti kancelarke, odlučila je povući se i posvetiti nešto mirnijem životu. 

Pune 23 godine Merkel je u braku s Joachimom Sauerom, drugim suprugom s kojim je vjenčala 15 godina nakon što se razvela od prvog supruga Ulricha Merkela, također političara.

Profimedia 

Angela je zadržala i njegovo prezime, no svoj je život ipak odlučila nastaviti bez njega. Sreću je pronašla s Joachimom s kojim provodi svaki slobodan trenutak. 

Premda Saucher i Angela nisu imali djece, on iz prvog braka ima njih dvoje. Par uživa u planinarenju, šetnjama, skijanju i kupanju, a u nekoliko navrata snimili su ih i paparazzi. Sudeći po fotografijama, Joachim je vrlo brižan i dobar prema njoj.

U našoj fotogaleriji možete pogledati Angelu Merkel u opuštenim izdanjima: