DOZNALI SMO TKO JE KOME KUM NA NAŠOJ ESTRADI: Neki su i dvaput dobili tu 'titulu'

Ako ste se ikad pitali tko kome kumuje na hrvatskoj estradi, evo vam odgovora. Neka slavna prijateljstva okrunjena su kumstvima, a mi smo za vas odabrali najzanimljivija.

Instagram/Pixsell

Već se odavno zna da su mnogi Hrvati s estrade ne samo kolege, nego i najbolji prijatelji te kumovi.

Među našim poznatim ličnostima kumstva su najčešće, kao i među nama, 'običnim smrtnicima', logičan slijed dugogodišnjih prijateljstava. Mi vam prenosimo ona najzanimljivija.

Petar Grašo i Dino Rađa

Instagram 

Proslavljeni košarkaš DinoRađa i njegova supruga Viktorija upoznali su se 1995., a vjenčali 2001. te imaju sinove Roka i Niku. Par je zavjete izmijenio na dvadeset metara dugoj jahti Duje, 20. kolovoza 2001, usidrenoj pokraj otoka Korčule pred svojim najbližima. Dini je vjenčani kum bio PetarGrašo, a Viktoriji je kuma bila dugogodišnja prijateljica iz školskih klupa MajaBatarelo.

Marijana Batinić i Petra Nižetić

Instagram 

Krajem siječnja 2015. godine, poznata voditeljica MarijanaBatinić i njen dugogodišnji dečko, MatejPašalić, odlučili su okruniti svoju ljubav. No to nije bilo klasično vjenčanje, već vrlo spontano i – tajno. Intimnoj ceremoniji na zagrebačkom Gornjem gradu svjedoci su bili samo kumovi, a ona je za kumu odabrala svoju najbolju prijateljicu PetruNižetić.

Miljenko Kokot i Melita Hrengek

Igor Soban/PIXSELL 

EmilijiKokić i MiljenkuKokotu na njihovu bajkovitom vjenčanju u Zadru 2013. godine kumovali su prijatelji, bračni par Hrengek, Miljenkove HRT-ove kolege Melita i Hrvoje. Točnije, Melita je bila kuma poznatog televizijskog spikera.

Goran Navojec i Vedran Mlikota

Davor Puklavec/PIXSELL 

Veliki glumački prijatelji i kolege GoranNavojec i VedranMlikota ujedno su i kumovi. Vedran je Goranu bio kum na njegovu vjenčanju sa sad već bivšom suprugom LarisomLipovac na otoku Visu 2009. godine. Larisa je nosila romantičnu čipkastu vjenčanicu dizajnerice Zdravke Ivandije, a kuma joj je bila dugogodišnja poslovna partnerica i prijateljica TamaraCurić, dok je uz Gorana stajao Mlikota.

Marko Livaja, Iris Rajčić - Ana Gruica Uglešić

Instagram 

Nogometaš MarkoLivaja i njegova partnerica IrisRajčić krstili su petomjesečnog sinčića Lorenza ovo ljeto. Krštenje je obavljeno u crkvi na Sustipanu, a kuma malenom Lorenzu bila je splitska glumica Ana Gruica Uglešić.

Jelena Veljača i Petra Dugandžić (brak s Draženom Čučekom i Jankom Popovićem Volarićem)

Marin Levaj/Pixsell 

Kolumnistica i scenaristica JelenaVeljača 2015. godine je uplovila u novi brak s glumcem Draženom Čučekom, dok je iza nje bio propali brak s glumačkim kolegom Jankom Popovićem-Volarićem. Vjerojatno malo tko zna, ali kuma joj je na prvom i drugom vjenčanju bila kolegica i poznata glumica Petra Dugandžić.

Jelena Veljača i Matea Kotlar (brak s Vitom Turšićem)

Matija Habljak/PIXSELL 

Jeleni je u posljednjem sklopljenom braku s VitomTuršićem kuma zagrebačka poduzetnica MateaKotlar, a Viti savjetnik predsjednika HGK i predvodnik gospodarskoga izaslanstva Komore Marko Jurčić.

Ripper i Emil Tedeschi

Tomislav Miletic/PIXSELL 

JadrankaBastaić-Yaya i DubravkoIvaniš-Ripper vjenčali su se 2001. godine u Zagrebu, nakon jednogodišnje veze, u crkvi Svetoga Franje Ksaverskog. Frontman grupe za svog kuma izabrao je prijatelja iz gimnazijskih dana, hrvatskog poduzetnika, osnivača i vlasnika Atlantic Grupe EmilaTedeschija.

Severina i Andrea Čermak

Dalibor Urukalovic/PIXSELL 

Ovo prijateljstvo traje preko deset godina, a osim što su nekad bile najbolje prijateljice, one su i vjenčane kume. Kada se Andrea 2005. udavala za Hrvoja Čermaka, Severina je bila uz nju, isto kao što je i Andrea bila Severinina kuma kada je ona rekla sudbonosno 'da' Igoru Kojiću.

Edita Misirić i Antonija Mandić

Borna Filic/PIXSELL 

EditaMisirić i Javor Vrkljan okrunili su svoju tri i pol godine dugu vezu brakom. Uzvanici su se prvo okupili u Editinom roditeljskom domu u Križu, nedaleko od Zagreba, a potom se povorka uputila do župne crkve Uzvišenja Svetog Križa. Editi Misirić vjenčana kuma je bila njezina dugogodišnja prijateljica, s kojom je duže vrijeme dijelila radno mjesto na RTL-u, Antonija Mandić.

Sanja Doležal i Vladimir Kočiš Zec

Davorin Visnjic/PIXSELL 

SanjaDoležal je bila kuma svom kolegi iz benda VladimiruKočišuZecu, koji je izrekao sudbonosno 'da' Dini Hadžiselimović sredinom svibnja 2014. godine.