ZBOG TOGA ODLAZI NA PLASTIČNE OPERACIJE? Megan Fox bori se s ozbiljnim poremećajem

Iako se smatra jednom od najljepših glumica, Megan Fox pati od poremećaja zbog kojeg je nesigurna u svoj izgled.

Profimedia

Atraktivna glumica Megan Fox već je neko vrijeme u fokusu javnosti, kako zbog veze s kontroverznom reperom Machine Gun Kellyjem, tako i zbog čestih promjena u svom fizičkom izgledu. Naime, mnogi njezini obožavatelji primijetili su da je Megan u posljednje dvije godine izgleda sasvim drukčije te da su vidljivi estetski zahvati koje je radila na licu.

Profimedia 

Razlog njezinim pretjeranim operacijama može biti tjelesna dismorfija od koje glumica pati, a to je tek nedavno otkrila u javnosti. Riječ je o mentalnom poremećaju koji pogađa i muškarce i žene, a postotak pokušaja samoubojstva među onima koji pate od njega vrlo je velik. Megan dosad o tome nije javno govorila, ali je za britanski 'GQ' potvrdila da ima ovaj poremećaj i objasnila kako to utječe na nju.

Profimedia 

'Da, imam fizičku dismorfiju. Imam puno ukorijenjenih nesigurnosti. Možemo pogledati nekoga i pomisliti 'ova osoba je tako lijepa, njezin život je sigurno lagan'. A te osobe vjerojatno ne misle tako o sebi', objasnila je.

Glumica nije htjela detaljno otkriti koji su njezini simptomi, no fizičku dismorfiju karakterizira opsesivna, neutemeljena briga o manama kada je u pitanju fizički izgled. Tjelesna dismorfija ozbiljan je psihički poremećaj koji karakterizira doživljaj bolesne osobe da su joj dijelovi tijela deformirani, neprivlačni, ružni, čak i odvratni, dok je nedostatak o kojem govori zapravo jedva vidljiv ili čak ne postoji.

Profimedia 

Ove osobe često uspoređuju svoj izgled s izgledom drugih, provjeravaju svoj izgled u ogledalu, traže od drugih razuvjeravanje o tome kako izgledaju, a s druge strane inzistiraju na ružnoći svog izgleda. Drugi pak odlaze na dijete, tjelovježbe, koriste razne kozmetičke proizvode ili pak odlaze na plastične operacije.

Fotografije Megan Fox pogledajte u našoj galeriji: