NIJE SAMO GLUMAC: Možda ga nisu proglašavali najzgodnijim, no uvijek je ženama imao nevjerojatnu karizmu

Glumac Viggo Mortensen, najpoznatiji po ulozi Aragorna, danas je napunio 63 godine.

Profimedia

Legendarni glumac Viggo Mortensen danas slavi 63. rođendan. Najpoznatiji je po ulozi Aragorna u trilogiji 'Gospodar prstenova', no on nije samo talentirani glumac, već i slikar, fotograf, producent, pjesnik te glazbenik. Uz to sve, govori čak sedam jezika.

Profimedia 

Rođen je 20. listopada 1958. u obitelji Vigga Petera Mortensena, Danca, i majke Amerikanke Grace Gamble. Svoje korijene uvijek voli isticati i ponosi se time. U djetinjstvu se mnogo selio s obitelji te je dio života proveo u Argentini za koju ga vežu lijepa sjećanja. Kad je imao 11 godina, roditelji su mu se razveli pa se glumac s majkom i braćom vratio u SAD. Ostatak djetinjstva je proveo u New Yorku, gdje je počeo njegov glumački put.

Prva uloga bila mu je u filmu 'Witness' iz 1985. gdje je utjelovio farmera Mosesa Hochleitnera. Pored toga, glumio je u filmovima: 'Eastern Promises', 'A History of Violence', 'Appaloosa', 'Green Book' i brojnim drugima.

Profimedia 

Kada je u pitanju njegov ljubavni život, Viggo se 1987. vjenčao s punk pjevačicom Exene Cervenkom, a par je 1988. dobio sina Henryja. Ipak, ljubav je 'pukla' nekoliko godina kasnije, a brak je službeno okončan 1997. godine. Glumac je od 2009. u vezi sa španjolskom glumicom Ariadnom Gil. Par živi u Madridu, no Mortensen redovito dolazi u SAD.

Fotografije Vigga Mortensena pogledajte u našoj galeriji:

Profimedia Viggo Mortensen